Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Honnan tudhatom, hogy van-e...

Honnan tudhatom, hogy van-e ellenanyagom a fertőzéssel szemben?

Figyelt kérdés
28 hetes kismama vagyok, és hallottam erről a toxoplazmás fertőzésről, ami csak akkor veszélyes, ha a kismama még nem esett át rajta. Macskák által terjed a legjobban, nekem van egy 10 éves macskám, de soha sem volt beteg, nem jár ki az utcára.
2012. máj. 8. 18:00
 1/8 anonim ***** válasza:

és ez most pont 28 hetesen jutott eszedbe?

szerintem minden macskában benne lappang, .

2012. máj. 8. 18:22
 2/8 A kérdező kommentje:
Amúgy nem a kérdésre válaszoltál, de mindegy! Nekem eddig sem az orvosom, sem pedig a védőnőm nem mondta, pedig a védőnő tudja, hogy van macskánk. A neten olvastam róla mostanában.
2012. máj. 8. 18:24
 3/8 A kérdező kommentje:
Hogyan szűrik a toxoplazmát és ingyenes?
2012. máj. 8. 18:26
 4/8 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=toxoplazma&k..

itt nézz körül

egyébként meg nem kötekedésnek szántam, de eddig is eszedbe juthatott volna pláne hogy van macskád.

és nem tudom mi köze van ehhez a teherbeeséshez mikor már jócskán kismama vagy.

na de mindegyis !!!!

boldog babavárást és no toxoplazma,

2012. máj. 8. 18:41
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a linket, hasznos volt. Sajnos csak most hallottam életemben először erről a fertőzésről, ha az orvos említette volna, tuti egyből elmentem volna az evvel kapcsolatos kivizsgálásokra. Azt véletlenül nem tudod, hogy zajlik a teszt a toxoplazma ellen? Miből áll?
2012. máj. 8. 18:55
 6/8 anonim ***** válasza:

a legközelebbi terhesgondozásodkor mond meg a dokidnak hogy szeretnél egy ilyen szűrést, olvastam valahol hogy ez kb 2000 ft, de valahol térítésmentes.

de azt is olvastam hogy valahol az Afp szűrésnél (16 hétnél) autómatikusan vizsgálják ezt is.. de nem mindenhol.

úgyhogy szerintem érdeklődd meg a dokidnál biztos tud mondani valami érdemlegeset vagy a védőnőd is.

minden jót :)

2012. máj. 8. 19:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Ennek a vizsgálatát neked kell kérned,ez vérvétel útján készül! Ha már rég óta élsz a cicáddal akkor 90%,hogy átestél már ezen a fertőzésen és megvan benned az ellen anyag,de ez se készpénz egy kivizsgálás biztosat mutat majd! Minden esetre ne aggódj az nem tesz jót a picinek :)
2012. máj. 8. 19:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat :)! Mindenképpen fogom kérni a szűrést!
2012. máj. 8. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!