Szükség lenne esemény utáni tablettára? Mennyi időn belül kell bevenni?
Figyelt kérdés
18 napja volt egy spontán vetélésem (4 hetes magzat), aminek művi befejezése lett. Tegnap először együtt voltam a párommal, tehát a kaparás után 17 nappal, de kiszakadt az óvszer! :( Igaz időben észrevettük, mert a párom még nem ment el, de hát ki tudjam mikor szakadhatott ki...most nagyon félek a terhességtől, mert az orvos azt mondta fél évig nem eshetek teherbe. Nem tudom mit csináljak? Mennyi esély lehet arra, hogy teherbe eshettem?2012. máj. 7. 14:47
1/4 anonim válasza:
Kaparás után 6 hétig tilos a szex. Egyáltalán hogy jutott eszetekbe 17 nap után szexelni????
72 ill. 120 órás tabletta van, minél előbb veszed be, annál nagyobb eséllyel hat.
2/4 anonim válasza:
Van rá esély, de elég kicsi, mert nagy valószínűséggel a méhed még nem regenerálódott az előző terhesség után. Viszont nem ártana várnotok az együttléttel, a doki ilyen esetekben legalább néhány hét megtartóztatást javasol a komplikációk elkerülése érdekében.
Ha viszont összejött a terhesség, az azt jelenti, hogy a szervezeted újra készen áll, és nem kell a tabletta (amit alapesetben 72 órán belül kell bevenni).
3/4 A kérdező kommentje:
Közel 2 hónapja nem volt már együtt. Konkrétan akkor amikor összehoztuk a babát. Nem véreztem, nem fájt a hasam és azért próbáltuk meg óvszerrel óvatosan. ...de erre nem számítottunk, hogy kiszakad az óvszer! Remélem nem leszek terhes! Holnap tud fogadni az orvosom. Kíváncsi vagyok ő mit javasol.
2012. máj. 7. 15:26
4/4 anonim válasza:
Nekem a vetélés, és kaparás után 2 hét szexmentes időszakot mondott a doki!
Szerintem mihamarabb konzultálj egy orvossal, hogy ő mit javasol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!