Akinek pco - ja van annak milyen tünetei voltak? Hogy állapitották meg? Attól még teherbe lehet esni?
Semmilyen tünete nem volt, a ciklusaim is rendben voltak, semmilyen túlsúly nem volt, sem pattanások, sem szőrösödés. Egy hüvelyi uh (rutin nőgyógyászati vizsgálatkor) viszont cisztikus szerkezetű petefészket mutatott. Ezután a férjem kezdett gyanakodni, csináltatott nekem inzulinterhelést, ami borzasztó lett. Meforalt kezdtem szedni.
A baba hála Istennek a 3. próbálkozásra, spontán sikerült, most 39 hetes vagyok. :)
Szia!
Változatos tünetek vannak, és kezeletlen PCO-val nagyon nehéz teherbe esni, és gyakori a vetélés is. Ha erre gyanakszol, keress fel endokrinológust, aki kivizsgál (vérvétel), és hatásos kezelést tud rá adni.
A fogamzásgátlót tényleg felejtsd el. Ha már jó ideje próbálkoztok, először ne a nődokihoz menj, mert első lépésként hormonokat nézet, és ahhoz az endokrinológus jobban ért, és valódi kezelést is csak ő fog tudni adni, ha ilyen gond van. A nődokik csak tüneteket kezelnek, de az ritkán segít.
Akkor menj csak hozzá, ha ezen túl vagy, minden rendben, vagy kezelve vagy már. Endodoki a párodat is elküldheti andrológiára, szóval szerintem mindenképpen ott érdemes kezdeni, és csak utána menni a nődokihoz, hogy átjárhatóságit csináljon, ha még szükséges. De lehet, hogy akkorra már csak terhesultrahangra kell majd menned. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!