Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mi számít felső tsh értéknek?

Mi számít felső tsh értéknek?

Figyelt kérdés

Normál orvosi határértékre gondolok, nem feltétlenül terhesség alatt.

Sajnos nem tudom a pontos értékeimet, hétfőn beszélem meg a dokival.

De a történet: Másfél éves a fiam. A születése után kicsit magas volt a tsh-m, de még a normál értéken belüli. Szedtem 5 hónapig jódot. 9 hónappal később megint nézték, ugyanannyi volt az érték. Azt mondták, hagyjuk még, ha már nem szoptatok pár hónapja, akkor nézzük. Közben volt most egy vetélésem 5.héten. Utána rögtön néztek most pajzsmirigyet. Csak annyit mondtak telefonban, hogy a tsh a felső határon van, hétfőn beszéljek az orvossal.

Mennyi lehet a felső határ?

Itt olvasom, hogy 1-2 között jó a teherbeeséshez..

Ezért vetélhettem el?

2012. máj. 4. 12:26
 1/7 anonim ***** válasza:
A felső határérték 4,78
2012. máj. 4. 12:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. máj. 4. 12:58
 3/7 anonim ***** válasza:

Ezek a referenciatartományok azért nem így működnek. :)

2-2,5 fölött nőkben emelkedettnek tekintjük, 4 körül már mindenképpen kezelni kell, a terhesség fenntartásához pedig 1-1,3-nál magasabbra jó, ha nem megy.

A határérték csak orvosnak mond valamit, ami adott klinikai kép függvényében eldönti, hogy ideális-e a mért eredmény, vagy kezelésre szorul.

Ha a TSH-d felső határon van (ami tegyük fel itt 4 körüli értéket jelent), akkor az sajnos okozhatta a vetélést.

2012. máj. 4. 13:04
 4/7 anonim ***** válasza:
nekem 4.0 van a papíron!
2012. máj. 4. 17:49
 5/7 anonim ***** válasza:

ma beszéltem pont egy orvossal, nála voltam és azt mondta, hogy egy nagy baromság ez az egész, hogy 2 alatt kell lenni a TSH-nak ahhoz, hogy teherbe essenek a nők.

Ez marhaság, ezer eset rácáfolt már!!!!

2012. máj. 4. 22:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Meg én már kétszer voltam terhes, soha nem volt 2 alatt a TSH-m és azonnal összejöttek a kölykök :)
2012. máj. 4. 22:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is orvos vagyok, és én sem azt mondtam, hogy amúgy lehetetlen, hanem azt, hogy ez az ideális. És a legújabb eredmények is ezt támasztják alá, tehát attól, hogy neked így is sikerült, nem biztos, hogy másnak ez az üdvözítő. Mert ezer másik eset mutatja, hogy 2 körüli TSH 1-re csökkentve addig meddőnek vélt nőknél bizony megoldást jelentett.
2012. máj. 4. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!