Mi árthat a beágyazódás alatt?
Ez tudomanyosan nem bizonyitott, tudomasom szerint.
Van, akik szerint aki meg akar születni, az meg fog, es vannak, akik szerint ilyesmik nem befolyasolnak sokat, aki egeszseges lesz, az az lesz mindenfele ovintezkedes nelkül.
Szerintem: mindennel energiat adunk valaminek, es ezzel az adott iranyba mozditjuk a dolgokat. Pl. dohanyzok vagy nem, mindkettövel teszek annak lehetseges következmenyeert egy lepest.
A fenti dolgok amugy nem azt befolyasoljak, hogy összejön-e, hanem az egeszsegere hat(hat)nak. Kave sztem elfogadott es a legtöbben isznak, bar azt irjak, a központi idegrendszerre hatassal van, azt stimulalja a gyereknel is, megis, legtöbben nem mondanak le rola. Talan, mert ez is olyan bizonytalanul, kutatasok-alatamasztasok nelkül olvashato leginkabb, es talan mert a leirtakbol ez a legkevesbe karos.
A helyedben alkoholt nem innek, kerülnem a dohanyfüst beszivasat, semmilyen gyogyszert nem szednek es a haspresjellegü tornat, ezzel jaro mozdulatokat (pl emeles) kerülnem, sztem ezekre erdemes figyelni.
Szerintem meg érezd jól magad a hétvégén. :)
1. Még az sem biztos, hogy egyáltalán összejött-e.
2. Akkor még épp csak a beágyazódás kezdődne meg. Ezek a dolgok, mint kávé, vagy alkalmankénti alkohol fogyasztás pedig nem hiúsítják meg, tényleg inkább a fejlődésre hatnak, de ebben az időszakban még annyira korán van, hogy még nincs összeköttetés a baba és az anya szervezete között.
Persze nem azt mondom, hogy idd le magad a sárga földig, de némi alkohol még nem fog ártani.
Hát, nekem egészen véletlenül úgy alakult, hogy mindhárom babánál pont a beágyazódáskor iszogattam nem is keveset. A másodiknál már viccelődtünk, hogy nálam ez a kulcsa a teherbeesésnek, de így harmadjára már azt mondom, tényleg lehet ebben valami nálam. :D:D:D
Az első babánál épp abbahagytam a gyógyszert, nem gondoltam, hogy 2 hét múlva már babás leszek. 2.-kal már egy éve próbálkoztunk és úgy voltam vele, hogy úgysem sikerült most sem, akkor kirúgok a hámból. :P 3.-nál pedig a kisfiam - talán épp a kicsi miatt - elutasította a cicimet, és mivel előtte már közel két éve nem ittam a szoptatás, meg a terhesség miatt, nagyon lelkesen ültem le a finom kis vörösborommal. :D
(Mielőtt szó érné a ház elejét, nem vagyok alkesz, és nem is voltam egyiknél sem berúgva - mert az amúgy sem voltam soha életemben - csak elég spicces voltam. :D)
Utána persze nem ittam terhesen, ill. mivel brutál alacsony terhesen a vasam, a dokim nagyon mondogatja a vörösbort, úgyhogy ha alkalom van, egy-egy pohárral bűntudat nélkül megiszom. Ja, és az elsőnél még cigiztem is, akkor voltam leszokóban, napi 3-4 szálat szívtam, aztán ahogy megsejtettem, h baba van, abbahagytam. Mindkét gyerekem tökéletesen egészséges, és a pocaklakó is renben fejlődik.
Egy távolabbi ismerősöm volt genetikai tanácsadásom Czeizel Endrénél, mert becsúszott nekik a baba, és akkor alkalomszerűen drogot fogyasztott. Azt mondta a doki, hogy ennyire pici magzati korban, az nem rendszeres, alkalomszerű terratogének nem hatnak a babára!!! ;) Szóval ne aggódj, az ember nem lehet folyton készenlétben. :D
Ja, sztem amúgy a cigizés sokkal gázabb, mint az, h valaki egyszer-egyszer iszik egy kis alkholt, aminek még jótékony hatásai is vannak. A lényeg a mérték.
Én a cigitől jobban féltem, hogy ártottam vele, de nagyon hamar jelzett a törpöm, úgyhogy minimálisat kapott. Annál rosszabbul járnak a pesti anyukák gyerekei. :P (Legalábbi ezzel nyugtattam magam. :))
Utolsó voltam.
Elnezest, a 2. reakciojabol (szerintem meg pont hogy) ha esetleg valaki felreertett volna: nem azt irtam, hogy ha most kavezol, iszol, akkor az artani fog!! (Vannak, akik mindvegig, megis egeszseges a gyermek.) Hanem: "mindennel energiat adunk valaminek, es ezzel az adott iranyba mozditjuk a dolgokat". Mindenki maga dönt, Te is, csak hozzatettem, en mit csinalnek.
1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!