Tényleg nincs peteérésem?
[url= [link] Ovulation Chart[/url]
Itt lathato az elozo es a mostani gorbem.Az elozo ket gorben ugytunt vegre rendezodott a ciklusom..(az elott majdnem egy evig 60-75 napokra jott meg mert volt egy vetelesem..)
De most ujra elkezdett meghosszabodni az egesz..
A gorbek szerint volt peteeresem minden honapban(most meg nincs jele..).Az orvos azt mondta hogy nincs peteeresem(csak azert mert most 21. es a 30.napon voltam vervetelen es egyik sem mutatott ki semmit..) es hiaba mutattam neki az elozo gorbeket..Igy most azt mondta hogy ir egy beutalot egy meddosegi klinikara..
Ja es 100%osan tudom hogy mult szeptemberben volt ovum!Teljesen tisztan kiveheto volt!(csak akkor pont mashol voltunk) azota olyan jele nincs..A gorben is csak ugy be van jelolve hogy volt tojasfeherjes nyakom de mikor volt az csak egy nagyon pici es egy torles wc papiron..
Az osszes vizsgalatom jo lett.Allitolag makk egeszseges vagyok..Egyedul meg cukor vizsgalat nem volt(lehet hogy az lenne a baj?).En mar nagyon el vagyok keseredve es nem azert hogy meg nem jott ossze a baba..Hanem azert mert nem normalis a szervezetem...:(
Ja es elhagytam a cukrot is majdnem teljesen (teaban iszom de akkor is keveset),a lisztet es teszta feleket is probalom elhagyni,kenyeret sem eszek.A BMI indexem alapjan 24,5 ben vagyok,tehat meg a sulyom is normalis..Valaki jart mar igy?Kerlek segitsetek hatha tudtok valami okosat mondani!
Keress másik nőgyógyászt, esetleg egy endokrinológust is felkereshetnél.
A meddőségi centrum jó ötlet ott alaposabban ki fognak vizsgálni.
A hőgörbédet próbáld pontosabban vezetni, mert nem mindig uabban az időben mérted!
Én is ezt az utat járom, most peteérés serkentővel is, a ciklus 36. napján volt parteérésem.
Szia!
Ha a vérvétel szerint nem volt peteérésed, hidd el neki. Akármit is mutat a görbéd, a labor biztosabb pont. Nem lehet benézni, a progeszteron szintet nézik, és ha az kevés, akkor sajnos nem volt peteérés.
A peteérés serkentő tabi tényleg hozhat ikreket. :-)
Bár én titkon azt reméltem, hogy nekem úgy is lesz. :-)
De hogy ez a dokidat miért tartja vissza attól, hogy gyógyszert írjon fel, ha anélkül nincs peteérésed, az számomra rejtély! :-(
Valóban endokrinológushoz kellene menned, sokkal jobban ért a hormonokhoz, mint a nődoki.
És tud terheléses cukor + inzulin vérvételt kérni, és ha tényleg azzal van a gond, a diétádat kiegészítheted metforminnal, ami valóban segít, és normalizálódhat a ciklusod. Sajnos az, hogy a BMI-d még jó, nem jelent semmit, én már majdnem sovány vagyok, és mégis ...
A cukrot a teából is érdemes száműzni (a méz nem jó helyette!), főleg, ha sokat iszol belőle.
Még valami : gyakran jár együtt az inzulin rezisztencia pajzsmirigy alulműködéssel, az endodoki ezt is meg tudja nézni.
Nem tudom, mi volt az oka a vetélésednek, de sajnos a kezeletlen pajzsmirigy és IR okozhat vetélést. Mielőbb vizsgáltasd ki magad, és kérj rendes kezelést rá!
Koszonom szepen a valaszokat!Sajnos itt kulfoldon nem konnyu ervenyesulni!A centrum az egyik korhazhoz tartozik.Oda vagyok beutalva,de meg a korhaz nem kuldott semmilyen papirt rola....Azt varom mar de nagyon..
A TSH-t is neztek mar tobbszor is,mindig normal erteket mutatott(itt nem kapom meg a pontos eredmenyeimet mint otthon....).Igy kizartak a pajzsmirigy problemakat..
A BMI-t azert mondtam mert mikor elveteltem akkor tulsulyos voltam es az orvos aztmondta hogy tulsuly miatt nehezebb teherbe esni..
Ha vegre eljutok a korhazba akkor elore minden fajta vizsgalatot ki fogok irni hogy nehogy elfelejysek egyet is,es kovetelni fogom hogy csinaljak meg!!Nagyon rossz hogy a vetelesem ota kotelen rangatnak es sehova nem haladunk..Es most anyukam probal majd otthon a hazi orvossal feliratni clostyt ha nem adnak eme hulyesegre hivatkozva hogy ikreket eredmenyezhet!!Igy se tervezunk egyutt lenni ha sikerul!Egy babaert mindent meg akarunk tenni..:)
Szia!
Ha mindent megteszel érte, akkor gyere haza kivizsgáltatni magad. Bejelentkezel egy magánrendelőbe, kapsz időpontot, és megcsinálják a vizsgálatokat. Én a mens mentisbe járok, de vannak más helyek is, válassz egy szimpatikusat. :-) Ehhez nem kell hazaköltözni, csak pár nap az egész. :-)
Egyébként a terhesgondozás is sokkal jobb itthon, mint mondjuk angliában. :-)
Annyira azért nem drága. :-) Ha az itthoni fizetésekből meg tudjuk oldani, akkor neked is biztos menne. :-)
Magán endodoki egy jónevű helyen kb 10ezer, plusz a vérvétel, ezt hormononként számolják, még kb 5-10 ezer forint nekem általában. 3 havonta kell menni konrtollra.
Ez lenne az a nagyon drága. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!