Használt már valaki CÉKLA KAPSZULÁT a hormonális rendszerének javítására?
PCO-s vagyok és 4 hónapja szedem a Nővér tablettát (cékla por alakban) a vashiányom és az elégtelen vasfelhasználásom ellensúlyozására. Napi 2x2-t ajánl, de ha vasdús ételt eszek, csak 3x1-et eszek naponta.
Nem tudom, hogy ennek köszönhetem-e, de azóta rendszeresebbek a vérzéseim, percre pontosan 29 napos a ciklusom, 5 napig tart. Görcseim is enyhültek, már nem esek ágynak a pirosbetűs napok előtt. Ezen felül lényegesen kevésbé vagyok fáradékony, nem érzem annyira "savasnak" magam (ezt nem tudom máshogy megfogalmazni: csináltam kb fél éve egy lúgosító kúrát, majd elhagytam, és hát, nálam lehet érezni a különbséget, zsibbadnak a végtagjaim, ha savasodok). Egyszer késett 2 hetet a vérzésem, de akkor baba volt a dologban.
Mire szedsz céklát?
Érdemes néha kérni vérvételt, olyan negyed-félévente, hogy van-e valamilyen változás a vasháztartásban.
Bár nálam nem az elégtelen vasbevitellel van a baj, de én is szoktam kérni, gyerekkorom óta félévente vesznek vért.
"Jobbulást" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!