Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen problémára utalhat az,...

Milyen problémára utalhat az, ha valakinek túl kevés a mensije?

Figyelt kérdés
Elég kevés szokott lenni a vérzésem, de most még kevesebb annál is mint lenni szokott. Nem gyanakszom igazából babára, de nem értem mi lehet az oka, hogy ilyen kevés a vérzés? Reggeltől délutánig elég volt 1 tampon, véres lett, épphogy csak megszínezte. Aztán tettem be megint délután 2-kor, de azóta csak egy pici barna van rajta és ennyi. Ennyi vérzés normális?? Mitől lehet ennyire gyenge? Ovulációm biztos hogy volt, szép a görbém. Nem értem az okát hogy miért ilyen kevés a mensim?
2012. ápr. 9. 18:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
39%

Azért ez elég érdekes hogy a full babás tünetekre azt írják sokan hogy ciszta,meg PCOS,meg hormonzavar,erre a kérdésre meg semmi ilyen nem jön hanem hogy biztos babás.....érdekes!Na mindegy!

Szerintem tesztelj!Ha nem baba akkor ciszta,mert az okoz magas hőt,mert nem tud megrepedni a tüsző és menstruáció kimaradást vagy vérzés csökkenést!És ezek mellett még egy pár dolgot!

Érdemes ezt elolvasni és felkeresni egy orvost,mert a kevés vérzés egyáltalán nem normális dolog,feltéve hogy tényleg nem baba okozza!

[link]

2012. ápr. 9. 21:04
 12/20 anonim ***** válasza:
30%

Egyet értek az előző válaszolóval. Ha Neked rendszeresen kevés a mensid, inkább valami más mint baba.

Keress fel egy orvost.

Itt egy PCO oldal, nézd meg.

[link]

Kívánom, hogy baba legyen, de ha mégsem, mindenképpen kivizsgálás!

2012. ápr. 9. 21:39
 13/20 anonim ***** válasza:
36%

Nem értek egyet az előző válaszolókkal. Ahol ilyen válaszok érkeztek, hogy hormonzavar, ciszta vagy más probléma, ott a körülmények is teljesen mások voltak. Elég sokat olvasom ezt a kategóriát, és inkább biztatóbb válaszok érkeznek, mint negatívak. Ha valakinek ilyet írnak, akkor az általában már negatívakat tesztelt, és ezért zárják ki a terhesség lehetőségét, vagy még annyira koraik a tünetek, hogy nem is lehetne még a terhességre fogni.

Amúgy maga a kevés menstruáció szerintem nem gáz. Legalábbis nekem is mindig is gyenge volt, de se a teherbeeséssel, sem a megmaradásával nem volt gondom.

De ha most más, még gyengébb, és a hőd is fenn van, érdemes lenne egy tesztet csinálni.

2012. ápr. 9. 23:53
 14/20 anonim ***** válasza:

Világ életemben kevés mensim volt! Sőt kb. 3 napig tart!

Elsőre terhes lettem!

2012. ápr. 10. 06:30
 15/20 A kérdező kommentje:

Végül leesett a hőm 36,5-re. Szóval így már nem is teszteltem.

Gyenge a mensim és ennyi. Bedugtam tampont de csak egy picit piros enyhén, nem erős a vérzés. Ha nem dugnék be semmit, nem is jönne ki szerintem.

Köszönöm a válaszokat!

2012. ápr. 10. 10:10
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Relatív hogy mennyi a kevés!

Hiába pontoztatok le,marhára nem normális hogy 2 tampont úgy hogy meg se telik elég egész nap!

Egészségügyes aki ezt tanulta egyetért abban hogy nem normális ha kevés a mensi!

Nekem ismerősöm 1 napig menstruált,semmi baja nem volt,csak épp a gyerek nem fogan meg!

Gondoljatok már bele...ha 2-3 napig menstruál valaki és 2 tampont elég egész napra(ami egészségtelen mert higiéniai célból is 4 óránként cserélni kéne) akkor szerintetek rendesen leválik a nyálkahártya?Vagy ha rendesen leválik akkor szerintetek mennyire vastag?Megtapadna benne a baba?

Nyilván vannak ebben a kategóriában is szerencsésebbek, akik teherbe tudnak első esni,de én ismerek egy pár nőt akinek bizony vannak problémáik emiatt!

Az teljesen más hogy bár nem ázik át az ember minden órában,2-3 nap alatt lezavarja az egészet!Vagy az hogy csak "elpecsételget" 2-3 napig(nekem az utóbbi jön le a kérdésből)!

Na de mindegy!Én azért elmennék egy dokihoz hogy megnyugodjak!Ő azért mégis csak szakember!

2012. ápr. 10. 16:25
 17/20 anonim ***** válasza:

Én vagyok, aki írtam, hogy elsőre összejött, rövid, kevés mensivel.

Nekem a doki mondta anno,hogy nem gond. Ha ilyen, hát örüljek!

A lényeg,hogy minden hónapban legyen!

2012. ápr. 10. 16:54
 18/20 anonim ***** válasza:

Én is 3 napig véreztem gyengén és nekem is azt mondta a dokim, hogy normális.

8 hónap próbálkozás után fogant meg a babánk.

2012. ápr. 10. 17:40
 19/20 anonim ***** válasza:

Én pedig orvosként biztosítalak róla, hogy önmagában a kevés menstruáció nem tünet.

36 hetes kismamaként pedig arról, hogy 2-3 évvel ezelőtt megváltozott a vérzésem, csak higiéniai okokból cseréltem tampont 3 óránként, naponta egy még sok is lett volna - és 2 napig tartottak a vérzéseim. A baba, hála Istennek azonnal jött, a méhnyálkahártyám pedig mindig tökéletesen vastagodott a ciklus folyamán.

2012. ápr. 10. 20:16
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekem is mindig kevés volt a menzesz. A dokim nekem is azt mondta, hogy örüljek neki. Kb. 3 nap. Sokszor tisztasági betétekkel is elvagyok. Tampont nem is használok, mert kellemetlen, hogy nem szívja meg magát. Azonnal teherbe is estem, ha nem védekeztünk... (3x)
2019. aug. 14. 02:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!