Aki Barátcserjét (agnus castus) vagy premens tablettát szedett, ki-milyen sikerrel járt, használt -e a problémára, esetleg a barátcserje mellett egyéb mást (palástfű, málnalevél) is szedett?
12:59 Gratulálok Neked! Ez igazán biztató :)
12:04 Bizony ám, a lélek rejtelmei! :) Én is tapasztalatból beszélek, ugyanis részt vettem egy feltáró pszichoterápián, 2 évvel ezelőtt, és azóta az életem egészen megváltozott. Sok-sok jót tudnék, mesélni erről... :)))
Igazán köszönöm Mindenkinek a választ!
Igaz, hogy én nem voltam PCOS, meg endometriozisom sincs (vagy legalábbis nem tudok róla), de sajnos nekem a bcs nagyon nem vált be.
A jó kis pontos ciklusom úgy bekavarta, hogy legutóbb egy hetet késett, és a 20-21-22. nap környékén még nagyon enyhe pecsételést is tapasztalok.
A hasam meg ugyanúgy fáj a mensi alatt... :(
A mellem igaz, hogy nem feszült, de ez a legkevesebb, amit elviselek, ha pontos a ciklusom.
Most épp azon izgulok, hogy ebben a hónapban már NE hasson a barátcserje!
14:35 miért kezdted el szendi a barátcserjét? Baba miatt?
Sajnálom, hogy Neked nem vált be!
Sziasztok!
Én két hónapig Zafiros barátcserjét szedtem, baba miatt. Nekem kitolta 4 nappal mindkét alkalommal, aztán ebben a hónapban váltottam Premensre, az ovumat kapásból előbbre hozta pont 4 nappal. :) Nem akarom elkiabálni, de remélem most sikerül. :) Eddig ovu előttől már szurka volt, meg feszülés, alhasi fájdalom, egészen mensiig, most meg mellfeszülés az ovu után 2 nappal kezdődően,nem annyira gázos, de ha a párom megölel, azt megérzem... :) Amúgy semmi más nincs, 7. dpon vagyok, de nincs szurka, fájdalom, feszülés... :) Amúgy én is PCOS gyanus vagyok, vagyis a hormoneredményeim tök jók, de gyöngyfüzért látott a doki, szóval ha most nem jön babó, akkor elkezdjük a PCOS gyógyszer kúrát, ami segít benne. :) A PCOS úgy derült ki, hogy előtte egy másik doki szerint endos vagyok, ezért elmentem egy másodvéleményre... :)
Szerintem a Zafiros barátcserje azért nem használ mindenkinek, mert abba a teljes növényt beledarálják, és bár a mg mindig 300, nem biztos, hogy hatóanyag is annyi van benne. Nekem a Premens hatóanyag mennyisége elég volt, de van akinek a Zafiros mennyiség kell. Szerintem én rossz dobozt fogtam ki. Persze lehet rosszul gondolkodom. :)
Sziasztok! Leírom a tapasztalataimat, gondoltam hátha valakinek érdekes az információ, és tud belőle okulni.
A barátcserjét szedem most érek az 1. doboz végére. Ebben a ciklusban emeltem az adagot 1x1-ről 2x1-re. Ma vagyok a ciklus 28. napján, tehát most (nem) kéne megjönnie. Csináltam reggel terhességi tesztet, ami negatív. Kicsit el vagyok keseredve. A melleim kb 10 napja feszülnek, de nem olyan vészes, csak sokkal teltebbek. Az előző ciklusban ilyenkor már barnáztam, most nem, csak időnként van (főleg hajnalban) a mindjárt megjön érzés. Kicsit össze vagyok zavarodva, hogy most valóban használ-e a barátcserje vagy sem, mert a mellfeszülés csak a múlt hónapban csökkent mensi előtt most nem, bár azt olvastam 3 hónap kell, hogy kifejtse a hatását. Egy kicsit többet vártam ettől a szertől, bár az is lehet, hogy nagyon türelmetlen vagyok, de hát ki nem az, aki babát szeretne végre. A 3 hónapos kúrát azt hiszem azért végigcsinálom.
Továbbra is érdekelnek mások tapasztalatai, kérlek írjatok!
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!