Milyen ez az eredmény?
TSH 3,45 mU/L
OGTT 5,3 - 5,9 mmol/L
se inzulin 7,65 mU/L
FSH 6,6 mU/ml
LH 21,7 mU/ml
PRL 324mU/L
OESTR 145pmol/L
PROG 0,6nmol/L
TESZTOSZTERON 1,77 nmol/L
DHEAS 3,4 umol/L
SHBG 46,9nmol/L
FAI 3,77
HOMA-IR 1,8
Szia!Nem akarlak elkeseríteni,de sajnos Nagyon durván Pco-d+IR-ed van!A Tsh-d is magas,mert teherbeeséshez min.2 alatt kell lennia,de inkább 1.Az lh:fsh arányod is nagyon el van tolódva,1:1-nek kellene lennie és az éhgyomri inzulinod is magas,mert 5 alatt kellene lennie!Bocsi,hogy őszinte voltam,csak azért írtam le,hogy nagyon gyorsan keress egy endokrinológust,ha babát szeretnél.Sajnos én is ebben a helyzetben vagyok,csak nekem nem ennyire durva az eltérés,de így is 1,5 évembe került mire kiderült és csak húztuk az időt.
Mióta próbálkoztok?
Kedves kérdező! Megkérdezhetem, hogy hanyadik napi vérvétel? Mert az LH úgy néz ki, mintha peteéréskor lett volna. A TSH valóban magas. Az endokrinológus nagyon jó ötlet az első válaszolótól. Nekem is ilyen volt a TSH-m, de a koleszterincsökkentő és a közönséges galajtea levitte.
Dokid mit mondott az eredményre?
Bocsi, nem kötekedni akarok, csak kérdezek, hogy miért magas a tsh? Nekem is nézték és a tartomány 4-ig volt a normális érték, nekem 3 volt és mindig azt mondták, hogy semmi baja a pajzsmirigyemnek. Terhes is voltam. Tényleg csak azért kérdezem, mert nálam ezt normálisnak mondták a kórházban.
Ill. pontosan ez van a papíromon: tsh 3,1 ref. tart. 0,27-4,2.
Az ébredési hőm meg tök alacsony volt mindig.
Előző válaszolónak:Azért jó a TSH eredményed mert a "normál" tartományba van, vagyis a nagy népesség átlaga. Ez jó a háziorvos szerint is, és jó a nőgyógyász szerint is. DE csak ha nem akarsz babát.
6 év után derült ki nálunk véletlenül hogy NEM jó a TSH, nekem 3,8 volt. És ezt csak az endokrinológus mondta el. A babucihoz kettő alá kellene menni.
Kedves kérdező! Feltétlen egy endokrinológust keress fel!!! Ne nőgyogyit!
De én babás voltam akkor és elsőre sikerült is. Az előző terhességemnél is ennyi volt akkor is elsőre sikerült. Csak ezért kérdeztem. Sőt, azért nézték, mert azt hitték alulműködésem van.
mindenesetre köszönöm a válaszodat! :)
A TSH-nak babához 1 körüli értéknek kell lenni, akármilyen referenciatartomány is van.
Nagyon könnyen le lehet vinni egy pici bogyóval.
Valakinek összejön magasabbal is, de vetélés esélye úgy nagyobb, mindenki eldönti, foglalkozik vele, én a 3,7-es értekmre szedtem a bogyót és azóta is szedem, hogy már alacsony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!