Hogyan is kell hőmérőzni?
Igen reggel az egyen az első, de emelet egy időben is kellene mérned, mert néha 10 perc is sokat számít, legalábbis nálam.Higanyos az megbízható.Nyelv alatt is nagyon jó.
Ha mensi után valamikor leesik és másnap visszamegy akkor volt ovud ezt sajnos nagyrészt csak utólag tudod meg, de ha kb. a 9. naptól kettő naponta együtt vagytok akkor még másnap életképesek a kis 'katonák'. ovuláció után elvileg fent marad a mensiig, de egyszer,ha lesik akkor nincs gond, mert általában beágyazáskor szokott és utána visszaugrik megint. ingadozhat ez utóbbi is 0,1-0,3 fokokat.
Hát én kezdő vagyok de hátha okosakat mondok!
Először is,én higanyossal mérek,szájban!Félkómában nyúlok a mérőért és még vissza is szendergek,aztán felijedek hogy lenyeltem-e már a lázmérőt!:)(kb 5 perc elegendő higanyosnál)
Én nem szoktam foglalkozni az időponttal,mert nem mindig ugyan akkor kelek,na bumm,utána olvastam elvileg így is jó lesz!Max nem lesz szuper pontos,de akkorát nem tévedhet!
De a nagykönyv szerint este lerázod,reggel beteszed szájba,hüvelybe,fenékbe...ahol kényelmes!Kb 5 percig mérsz ugyan abban az időben(!!) lehetőleg pár perces késésekkel max!Azt szépen papírra vagy itt a neten felírod,bejegyzed hogy el ne felejtsd vagy össze ne keverd a napokat!Ja és a ciklusod első napjától,tehát mikor megjön az naptól számítva méred szépen minden áldott reggel!Mensikor általában le szokott esni a hő aztán viszonylag egyenletes,majd ovu előtt leesik és ovu után egyből felmegy éééés ha megfogadt a bébi akkor általában fent is marad!!
Na hát remélem jókat írtam!Ha nem,majd a többiek kijavítanak!:)
Ha hagyományos hőmérőd van,az is jó,a lényeg,hogy mindig ugyan azzal a hőmérővel mérd és mindig ugyan azon a helyen,ugyan abban az időpontban! Minimum 3 óra alvás szükséges. Ha reggel 5-kor kezded mérni,akkor mindig reggel 5-kor mérd-persze nem gond,ha 5-10 perccel később,vagy korábban sikeredik mérni.
Szerintem nyelv alatt a kényelmesebb.
Akkor kell elkezdeni,amikor a ciklusod elkezdődik- menstruáció első napján.
A saját "hőértékelésünket" akkor tudjuk "értékelni" ha már legalább 3 hónapja mérjük a hőnket,mert mindenkinél máskor esik le a hő! Van akinek a menstruációja előtt esik le- ezzel jelezve,hogy meg fog jönni. Van akinek a mensi első napján esik le és van akinek a 3-4.... stb napon.
Ezután kicsit felmegy a hő,stagnál,majd pé napján leesik,majd felmegy szépen. Ha már elég ideje csinálod,és tudod,hogy a menstruáció előtti napon,vagy a menstruáció napján szokott leesni a hőd,és nem esik le,akkor babás vagy,ha pedig leesik,ahogy szokott,akkor nem jött össze a baba.
Előfordul,hogy egy hónapban nincs peteérés.
Javaslom,hogy használd a ciklus.hu-t,ott jegyezni tudod az értékeket,a menstruációd lefolyását,a rendszer pedig "képet" alkot (diagramot készít)a hődről,a ciklusodról,látni fogod mikor volt pé-d,vissza is nézheted a régebbi feljegyzéseidet.
Remélem segítettem!
Sok sikert!
Üdv: 3 lányos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!