Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Paleo dieta segit a PCOS-n?...

Paleo dieta segit a PCOS-n? Bovebben lent.

Figyelt kérdés
A helyzet nalam sajnos elegge osszetett. szeretnenk egy kistestvert meglevo kislanyunk melle, akinek szuletese utan nalam ezt a betegseget diagnosztizaltak. A lanyommal problema nelkul estem gyorsan teherbe es minden gondtol mentes terhessegem volt, aztan a szules utan rajtam maradt jelentos sulyfelesleg allitolag eloidezte a pco jellegzetes tuneteit. Menses rendszertelensege, szorosodes stb. Szoval a kerdesem az lenne, ha esetleg e szerint a dieta szerint taplalkoznek ezaltal sulycsokkenest ernek el az befolyasolhatna e vmit? Vannak e ezzel kapcsolatos tapasztaaalatok es esetleg ha volna itt lelkes paleos tudna e tippeket adni nekem. 2 hete volt egy missed ab.-om szeretnek a kovetkezo terhessegemre felkeszulni, hogy ezz ne ismetlodhessen meg (az en hibambol esetleg)
2012. márc. 3. 10:56
 1/5 mantis religiosa ***** válasza:
66%
Minden ilyen kórokozónak és beteg sejtnek tápanyagra van szüksége, ami főleg cukor/szénhidrát. Ki kell "éheztetni" őket és maguktól elpusztulnak. Nem bírják annyira a gyűrődést mint az egészséges sejtek. Sok zöldség, kevés fehérje, és lehetőleg minél kevesebb szénhidrát.
2012. márc. 3. 11:15
 2/5 Manka68 ***** válasza:
100%

Szia!

A PCOS alapbetegsége az inzulin rezisztencia, ez a 2-es típusú cukorbetegség előfutára. Leginkább a cukorbetegeknek előírt diéta a használható neked is. Bár sok mindenben hasonlítanak a paleoval. :-) Legfőképpen a kevesebb szénhidrát bevitelben. :-) Ez már önmagában fogyást idéz elő, és az javítja az IR-t. :-)

Találtam neked egy jó oldalt :

[link]

Még egy dolog : az IR gyakran jár együtt pajzsmirigy alulműködéssel, és az is okozhat teherbe esési nehézségeket, vetélést. Ha biztosra akarsz menni, menj el endokrinológushoz, és nézesd meg ezeket, némi gyógyszeres támogatással (nem hormon!!!) könnyebben megy majd a fogyás is. :-)

2012. márc. 3. 16:27
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi szepen a valaszokat. Nagyon jo az oldal amit linkeltel, legalabb mar van rola fogalmam hogyan is indulhatnek.
2012. márc. 3. 20:32
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A Paleo diéta az szénhirát mentes (de legalábbis nagyon alacsony szénhidrát tartalmú diéta!) PCOS esetén, ha inzulinrezisztenciád is van, akkor nagyn fontos a minimum szénhidrát is, nem csak a max! MEgkérdeztem a dokim, szerinte a paleo sajnos nem jó erre, a meghatározott szénhidrát mennyiséget minden alkalommal muszáj megennünk, különben gond lehet belőle! Ajánlom a www.pco.hu oldalon megrendelhető Az ezerarcú boszorkány könyvet. Én ebben választ leltem a legtöbb kérdésemre. Sok sikert nektek!
2012. márc. 19. 15:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Mégis paleo mellett ismert a betegség gyógyulása..
2013. máj. 13. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!