Mennyire oldható meg a gyakorlatban, hogy senkivel ne közöljem, hogy ki a gyerekem apja?
Röviden: 22 éves vagyok, jelenleg tanulok, jártam egy fiúval, kiderült, hogy nős, elhagytam, a napokban pedig kiderült, hogy terhes vagyok tőle.
Mit tennétek a helyemben? Megtehetem, hogy senkinek nem mondom meg, hogy ő az apa? Nem akarom, hogy bármi köze legyen hozzánk, nem akarom, hogy elvihesse egy hétvégére a gyerekemet a családjához, semmi ilyet nem akarok. Lehet ezt így?
Ne tartsd meg a gyereket!
Tönkreteszed a saját és a pasi életét is,nem beszélve a gyerekekről!
Itt nem az volt a kérdés, hogy megtartsa-e, mert megtartja, ahogy írta!
Nem, senkinek nem kell szólnod, hivatalosan is ha annyit mondasz, az apa ismeretlen, nem lesz semmi gond, ezt beírják és a kicsi a te vezetéknevedet kapja. Vagy ha közben megismersz valakit, akivel boldog tudsz lenni, akár az örökbefogadást is el lehet indítani és a gyereked viselheti majd az örökbefogadója nevét.
Jó kérdés a joga/nem joga az apának - én kicsit úgy érzem, ha ahhoz volt joga, hogy ne szóljon a kapcsolatotok kezdetén, hogy nős, akkor ahhoz meg neked van, hogy eltitkold előle a picit. Viszont: megérdemelné a gazember, hogy szétmenjen a házassága emiatt, a másik nő is megérdemelné valószínűleg, hogy ne egy hazug szélhámossal élje le az életét.
A gyerektartás még jól jöhet neked később, akkor is, ha van segítséged, az meg, hogy elviszi láthatásra, azért nem olyan egyszerű. Kisbabát pl. nem vihet, nem tudom mennyi idős koráig, de amíg szopizik, tuti nem. Legfeljebb elmehet hozzátok és látogathatja. De nem biztos, hogy végig akarja csinálni a pasi az ehhez tartozó procedúrát, hiszen ez bíróságra járást, költségeket jelent.
Azt javaslom, beszélj egy ügyvéddel, aki el tudja mondani pontosan a jogszabályokat és utána dönts. Gratulálok a kisbabához, remélem, nagyon boldogok lesztek!
Nem irsz semmit arrol, hogy szeretnel-e gyerektartast kerni az apatol. Ha nem, es tok egyedul szeretned megoldani egy pici baba felneveleset, akkor le a kalappal elotted!
Az apa, ha nos nem hiszem, hogy nagyon eroltetne a dolgot, hiszen akkor otthon is ki kell talalnia. A pasik azt meg nem szeretik annyira :)
Ne is haragudj, de nem állom meg szó nélkül :
22évesen arra volt gógyid hogy a gyereket összehozd a sráccal, most pedig úgy viselkedsz mint egy duzzogós 15éves kis tini akiben forrnak a hormonok.
Onnantól fogva hogy eldöntötted: megtartod a babát, a saját érdekeidet, és sértödöttségedet a háttérbe kell szorítani.
A gyereknek igenis ö a vérszerinti apja, és joga van a gyereknek neked pedig KÖTELESSÉGED - nem vagyok benne biztos hogy újabban talán még törvényileg is- de legalábbis a gyermekeddel szemben morális kötelességed hogy, elmondd neki ki az apja.
Szerintem gerinctelen dolog a gyerekedtöl elvenni azt a lehetöséget hogy, megismerje az apját, csak mert téged anno könnyü volt becserkészni.
Nem lehordani akarlak, de babusgatással sem érdemes valamit elmondani.
Tény: terhes vagy....
Tény: Ö az apa...
Tény: hibát követtél el, és ö is...de erröl nem tehet a meg sem született baba, te pedig már azzal bünteted hogy elvennéd az apját, csak mert sértödött vagy.
Amúgy nem tudom hogy, mennyit tudsz a gyereknevelésröl, de 22évesen egyedül, mindenféle anyagi segítség nélkül nem piskóta a gyereket felnevelni. A bíróság pedig az apa keresetéhez igazítva X százalékot ítél meg tartásdíjnak, egy egyedülálló anyának pedig hidd el hogy minden fillérre szüksége van.
Amúgy egy kicsit gondolj bele, hogy neked hogyan esne, ha felönél és kiderülne hogy az anyád egész végig hazudott arról hogy ki az apád, vagy nem akarta megmondani, és minden szembe jövö idösebb férfiban az apádat kéne hogy keresdd??????...ezt szeretnéd a gyerekednek is?....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!