Mennyire oldható meg a gyakorlatban, hogy senkivel ne közöljem, hogy ki a gyerekem apja?
Röviden: 22 éves vagyok, jelenleg tanulok, jártam egy fiúval, kiderült, hogy nős, elhagytam, a napokban pedig kiderült, hogy terhes vagyok tőle.
Mit tennétek a helyemben? Megtehetem, hogy senkinek nem mondom meg, hogy ő az apa? Nem akarom, hogy bármi köze legyen hozzánk, nem akarom, hogy elvihesse egy hétvégére a gyerekemet a családjához, semmi ilyet nem akarok. Lehet ezt így?
Tudomásom szerint jogai is vannak az apának, ha elismeri a gyereket, gyerektartást fizet.
Vagyis... ha nem tud róla pl. akkor nem fogja ezeket a jogokat követelni. De ez esetben semmi támogatásra sem számíthatsz tőle.
Azt nem hiszem, hogy végig tudod csinálni úgy, hogy senki nem tudja, hogy tőle van, szerintem valakinek úgyis el fogod mondani, egy barátnőnek pl. De akinek nem akarod, annak nem kötelező elmondani. Majd a te vezetéknevedet kapja...
Ha gyerektartást akarsz akkor tudnia kell, ha tudja akkor viszont jogai vannak, tehát elviheti hétvégén a családjához.
Ha nem akarsz gyerektartást nem kell megnevezned apát, az anyakönyvi kivonatba viszont (ha addig nem tisztázódik az apa) akkor 3 évesen egy ügyintéző beír egy véletlenszerű nevet, tehát a gyerek anyakönyvi kivonatában az apa neve helyén ott díszeleghet majd hogy Végh Béla.
Én úgy gondolom, hogy ez egy elméleti kérdés.
Ha vállaltad, hogy megtartod a babát ettől a férfitől, akkor tudod, hogy mire vállalkoztál.
Most még forr benned a düh, becsapottnak érzed magad, ezért teljesen ki akarod zárni az életedből és a babád életéből is az apukát. Ráadásul elkezdtek benned dolgozni a hormonok, ami nem segíti a reális gondolkodást. Mindenki tudja, hogy a terhes nő lelkileg instabillá válik, vannak dolgok amiket nem tud józanul megítélni.
Most azt mondod, hogy soha többet nem akarod látni a férfit, de egyszer biztos el fog jönni az az idő, amikor tudatod a környezeteddel, hogy ki az apa. Akár vele, akár a szüleiddel, akár a gyerekeddel.
Az idő sok mindent megváltoztat.
Amúgy a kérdésedre nem tudok válaszolni, bocsánat!
Ha ANYA akarsz lenni, akkor nem az a fontos, hogy Te mit akarsz, hanem hogy mi a jó a gyereknek.
Márpedig neki joga van megismerni az apukáját, az esetleges testvéreit.
Arról nem is beszélve, hogy anyagilag hogy fogod megoldani? Majd a szüleid eltartanak titeket?
Az még odébb van, de egyébként igen, ha karja, elviszi.
Addig még sok mindennek kell történnie, kérdés még az is, hogy az ő házasságuk pl. túléli e azt a traumát?!
Még nagyon sok rendezni való lesz, ez nem olyan egyszerű, nem fekete vagy fehér, mint ahogy gondolod.
A gyerekeim apja is kéthetenként viszi őket magukhoz, van egy nagyon kedves párja, aki nagyon szereti a lányaimat. Én örülök, hogy így alakult, jó szívvel küldöm őket, ha tudom, hogy az asszony is ott van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!