Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyire oldható meg a gyakorl...

Mennyire oldható meg a gyakorlatban, hogy senkivel ne közöljem, hogy ki a gyerekem apja?

Figyelt kérdés

Röviden: 22 éves vagyok, jelenleg tanulok, jártam egy fiúval, kiderült, hogy nős, elhagytam, a napokban pedig kiderült, hogy terhes vagyok tőle.

Mit tennétek a helyemben? Megtehetem, hogy senkinek nem mondom meg, hogy ő az apa? Nem akarom, hogy bármi köze legyen hozzánk, nem akarom, hogy elvihesse egy hétvégére a gyerekemet a családjához, semmi ilyet nem akarok. Lehet ezt így?

2012. febr. 27. 22:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Tudomásom szerint jogai is vannak az apának, ha elismeri a gyereket, gyerektartást fizet.

Vagyis... ha nem tud róla pl. akkor nem fogja ezeket a jogokat követelni. De ez esetben semmi támogatásra sem számíthatsz tőle.

Azt nem hiszem, hogy végig tudod csinálni úgy, hogy senki nem tudja, hogy tőle van, szerintem valakinek úgyis el fogod mondani, egy barátnőnek pl. De akinek nem akarod, annak nem kötelező elmondani. Majd a te vezetéknevedet kapja...

2012. febr. 27. 22:17
 2/15 anonim ***** válasza:
a gyereknek majd mit tervezel mondani, ki az apja?
2012. febr. 27. 22:18
 3/15 A kérdező kommentje:
Az igazat, hogy egy nős férfi, akibe beleszerettem.
2012. febr. 27. 22:19
 4/15 anonim ***** válasza:
Ha a hivatalos dolgokra gondolsz, akkor nem nem kell "bevallanod" senkinek, hogy ki a gyerek édesapja, DE: mit mondassz majd, a gyerekednek, ha megkérdezi, hogy: Anya, nekem, miért nincs apukám? Én tuti ezen agyalnék, hogy megtehetem-e ezt a gyerekemmel...
2012. febr. 27. 22:20
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
22 évesen előtte az élet, szinte biztos, hogy nem egyedül fogja felnevelni, mire megkérdezi, hogy ki az apja, nagy valószínűség szerint lesz ott valaki, aki pótolni tudja.
2012. febr. 27. 22:22
 6/15 anonim ***** válasza:

Ha gyerektartást akarsz akkor tudnia kell, ha tudja akkor viszont jogai vannak, tehát elviheti hétvégén a családjához.

Ha nem akarsz gyerektartást nem kell megnevezned apát, az anyakönyvi kivonatba viszont (ha addig nem tisztázódik az apa) akkor 3 évesen egy ügyintéző beír egy véletlenszerű nevet, tehát a gyerek anyakönyvi kivonatában az apa neve helyén ott díszeleghet majd hogy Végh Béla.

2012. febr. 27. 22:35
 7/15 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy ez egy elméleti kérdés.

Ha vállaltad, hogy megtartod a babát ettől a férfitől, akkor tudod, hogy mire vállalkoztál.

Most még forr benned a düh, becsapottnak érzed magad, ezért teljesen ki akarod zárni az életedből és a babád életéből is az apukát. Ráadásul elkezdtek benned dolgozni a hormonok, ami nem segíti a reális gondolkodást. Mindenki tudja, hogy a terhes nő lelkileg instabillá válik, vannak dolgok amiket nem tud józanul megítélni.

Most azt mondod, hogy soha többet nem akarod látni a férfit, de egyszer biztos el fog jönni az az idő, amikor tudatod a környezeteddel, hogy ki az apa. Akár vele, akár a szüleiddel, akár a gyerekeddel.

Az idő sok mindent megváltoztat.

Amúgy a kérdésedre nem tudok válaszolni, bocsánat!

2012. febr. 27. 22:50
 8/15 A kérdező kommentje:
De én nem akarom, hogy vele lehessen. Most akkor kéthetente hazaviszi majd a nejéhez?
2012. febr. 27. 22:58
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha ANYA akarsz lenni, akkor nem az a fontos, hogy Te mit akarsz, hanem hogy mi a jó a gyereknek.

Márpedig neki joga van megismerni az apukáját, az esetleges testvéreit.

Arról nem is beszélve, hogy anyagilag hogy fogod megoldani? Majd a szüleid eltartanak titeket?

2012. febr. 27. 23:05
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Az még odébb van, de egyébként igen, ha karja, elviszi.

Addig még sok mindennek kell történnie, kérdés még az is, hogy az ő házasságuk pl. túléli e azt a traumát?!

Még nagyon sok rendezni való lesz, ez nem olyan egyszerű, nem fekete vagy fehér, mint ahogy gondolod.

A gyerekeim apja is kéthetenként viszi őket magukhoz, van egy nagyon kedves párja, aki nagyon szereti a lányaimat. Én örülök, hogy így alakult, jó szívvel küldöm őket, ha tudom, hogy az asszony is ott van.

2012. febr. 27. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!