Terheléses vércukor eredménye, mi a min és a max határ?
Figyelt kérdés
Nekem a terheléses cukorszintem a 120 perckor alacsonyabb lett, mint az éhgyomri, 0.perces. Ez mitől lehet? Illetve ez mit is jelent pontosan azon túlmenően,hogy állítólag azt olvastam, a terheléses 3.8 nagyon jónak számít. Az éhomim amúgy 4,2.2012. febr. 23. 13:35
1/4 anonim válasza:
Ha a 120 perces cukrod alacsonyabb, mint az éhgyomri, az egyáltalán nem jó. Ez azt jelenti, hogy a terhelés akkora inzulinválaszt váltott ki 60 percnél, hogy belökte a 120 perces cukrot az éhgyomri alá. Inzulint is kellett volna nézetni, mert az szinte biztos ezalapján, hogy nem jó és 60 percnél van egy jó nagy kiugrás. Ezek az értékek inzulinrezisztenciára utalnak.
2/4 anonim válasza:
tuti hogy jó, nekem 3,6 volt az eredmény utána !!
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi, megkérdeztem az orvosira járó ismerősömet, azt mondta,egyáltalán ne aggódjak, hogy kisebb lett a terheléses mint az éhomi. Remélem jól tudja.Köszi a válaszokat.
2012. febr. 25. 06:05
4/4 anonim válasza:
Az első vagyok. Figyi, keress meg egy jó endokrinológust, mert mint írtam, az inzulinoddal baj van, ezt jelzi a 120 perces alacsonyabb cukor. Sajnálom, hogy a dokid ennyire nem ért hozzá, de végülis ez nem is az ő területe. Ha nem kezelik az inzulinrezisztenciát, akkor évek múlva cukorbeteg leszel, de akár meddőséget is okozhat. Csak jót akarok neked, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!