Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Reggeli vércukor 4,3 a 120...

Reggeli vércukor 4,3 a 120 perces 6? Szerintetek?

Figyelt kérdés
Ez jó vagy nem túl kevés a reggeli? A 120 perces meg majdnem sok?
2011. jún. 15. 15:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Reggel éhgyomorral mérhetted, vagy még nem ért le a táplálék, a 120 percesnél meg már volt táplálékbevitel. Ezért van a különbség.
2011. jún. 15. 15:50
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen, ez cukorterhelés volt. Éhgyomor se enni se inni nem lehetett, aztán jött a cukros lötty, majd 120 perc után vérvétel ami 6 lett. Inzulinrezisztencia miatt volt.
2011. jún. 15. 15:52
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megijeszteni, de nekem az elején 4,2 volt, elfogyasztva a löttyöt és 120 perc után 4,6 lett. Tehát 2 óra alatt a te szervezetedben a cukor még nem "dolgozódott" fel. Szerintem ez nem túl jó eredmény.
2011. jún. 15. 15:58
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen, én is erre gondoltam. Szerintem alacsony inzulinszintem lehet amiért nem dolgozta fel. Nem?
2011. jún. 15. 16:00
 5/13 anonim ***** válasza:
jaj, tökéletes az eredményed, nem kell megijedni. nekem 7.8 volt a 120 perces és enyhe diétára fogtak... ennyi!ja meg jártam a tesztebéd utáni vérvételekre és jók lettek az eredményeim. nem kell megijedni.
2011. jún. 15. 16:03
 6/13 anonim ***** válasza:

Éhgyomorra 4,2 tökéletes. 120 percesnél 7,8 felettit nevezik kórosnak és akkor már nem biztos, hogy elég a diéta. Nekem a 120 perces 7,2 lett annyit mondtak, hogy kerüljem a magas szénhidrát tartalmú ételeket. Szerintem a 6 az nagyon jó eredmény, mert az éhgyomri értékekenek kell 4,5-5,5 között lenni. Ebbe a 0,5 eltérés szerintem bőven belefér.

Ne parázz.

2011. jún. 15. 16:11
 7/13 anonim ***** válasza:

Tökéletes az eredményed, nyugi. Terhelés után 8 feletti érték már magasnak számít, diétázni kell, általában szakorvos segítségével. Előző terhességemnél 10,7 ! volt a terhelés után a cukrom, 175 g-os szénhidrát diétára fogtak, 2 hetente kellett szakorvoshoz ellenőrzésre járnom, étkezési naplót vezetnem és napi ötször ellenőrizni a cukrom. Inzulinról szó sem volt. Vannak ennél még szigorúbb diéták is (125 g-os), gondolom, ha annak a hatására sem áll be a jó érték, akkor kerül sor inzulinra.

Egyébként a jó értékek diéta mellett (tehát gondolom nem cukrosoknak alapból ezek a jók):

éhgyomorra 4,0 - 5,6

étkezés után 1-1,5 órával 6,0-6,5

Ismét terhes vagyok, előrébb hozták a cukorterhelést, 7,8 lett az eredményem. A diétát így folytatom (bár ahogy megtudtam, h terhes vagyok, igyekeztem odafigyelni), de nem olyan nagy szigorúsággal, mint 3 éve. (akkor tényleg függő voltam a digitális konyhamérlegtől) Szerencsére szakorvoshoz nem kell járnom most (kopp-kopp-kopp).

Szóval nyugi és boldog babavárást! :)

2011. jún. 15. 17:21
 8/13 Manka68 ***** válasza:
Ha inzulin vizsgálat volt, mennyi az inzulinod? Mert itt az lenne a lényeg.
2011. jún. 15. 19:18
 9/13 A kérdező kommentje:
A doki PCOS gyanúval küldött cukorterhelésre. Nincs se cisztám, semmi ilyen, egyszer kimaradt a menzeszem. 5 hónapja hagytam abba a gyógyszert baba miatt, és még nem jött, és elküldött cukorterhelésre az az 1 kimaradás miatt. Szóval ez a két eredményem volt a reggeli glukóz 4,3 a 120 perces 6,4 egész pontosan. Nem vagyok inzulinos, ha erre gondolsz?
2011. jún. 16. 07:51
 10/13 Manka68 ***** válasza:
Arra gondolok, hogy PCO gyanúnál nem csak a cukor-, hanem az inzulinszintet is nézik. Azok az értékeid milyenek? Nekem is tökéletes a cukrom, de sajna az inzulin... :-(
2011. jún. 17. 04:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!