Reggeli vércukor 4,3 a 120 perces 6? Szerintetek?
Éhgyomorra 4,2 tökéletes. 120 percesnél 7,8 felettit nevezik kórosnak és akkor már nem biztos, hogy elég a diéta. Nekem a 120 perces 7,2 lett annyit mondtak, hogy kerüljem a magas szénhidrát tartalmú ételeket. Szerintem a 6 az nagyon jó eredmény, mert az éhgyomri értékekenek kell 4,5-5,5 között lenni. Ebbe a 0,5 eltérés szerintem bőven belefér.
Ne parázz.
Tökéletes az eredményed, nyugi. Terhelés után 8 feletti érték már magasnak számít, diétázni kell, általában szakorvos segítségével. Előző terhességemnél 10,7 ! volt a terhelés után a cukrom, 175 g-os szénhidrát diétára fogtak, 2 hetente kellett szakorvoshoz ellenőrzésre járnom, étkezési naplót vezetnem és napi ötször ellenőrizni a cukrom. Inzulinról szó sem volt. Vannak ennél még szigorúbb diéták is (125 g-os), gondolom, ha annak a hatására sem áll be a jó érték, akkor kerül sor inzulinra.
Egyébként a jó értékek diéta mellett (tehát gondolom nem cukrosoknak alapból ezek a jók):
éhgyomorra 4,0 - 5,6
étkezés után 1-1,5 órával 6,0-6,5
Ismét terhes vagyok, előrébb hozták a cukorterhelést, 7,8 lett az eredményem. A diétát így folytatom (bár ahogy megtudtam, h terhes vagyok, igyekeztem odafigyelni), de nem olyan nagy szigorúsággal, mint 3 éve. (akkor tényleg függő voltam a digitális konyhamérlegtől) Szerencsére szakorvoshoz nem kell járnom most (kopp-kopp-kopp).
Szóval nyugi és boldog babavárást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!