Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyit számít teherbeesés...

Mennyit számít teherbeesés esetén, ha valakinek kicsi a méhe?

Figyelt kérdés

Van egy gyönyörű szép gyermekem, 21 hónapos. Már mielőtt őt szerettük volna, mondta az orvosom, hogy olyan kicsi méhet, mint az enyém ritkán lát. Nincs semmi bajom, csak a dokim elmondása szerint szép és kicsi, de lehet, hogy nehezebben fogok teherbeesni ilyen méretű méh-vel. Szerencsére a kisfiam nagyon hamar jött. Most már próbálkozunk egy pár hónapja a második babóval, de még sehol senki:-) Most kicsit az van bennem, hogy azért megy nehezebben, mert kicsi a méhem.

Az érdekelne, hogy más is van így? Mi a tapasztalat? Minden vélemény érdekel! Köszi előre is

2012. febr. 16. 09:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem az, hogy kicsi a méhed önmagát a teherbeesést nem befolyásolja, mivel a nagy találkozás a petevezetőben történik, és onnan vándorol a zigóta a méh felé. A beágyazódásnál is inkább az számít, hogy milyen vastag a méhnyálkahártyád. A terhesség kihordására nem tudom, milyen hatással lehet, de a méh alakul a magzat fejlődése során.

Nekem eléggé hátrahajló a méhem, de semmi problémám nem volt soha a teherbeeséssel sem a babák kihordásával.

Mielőbbi boldog babavárást kívánok és sok szerencsét :)

2012. febr. 16. 10:02
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem egy régebbi dokim mondta, hogy kicsi a méhem, és így nehezebben fogok teherbe esni. Amikor dokit váltottam, és ezt mondtam az új dokinak (már ez is kb. 10 éve volt), akkor mondta, hogy biztosan idős orvos volt, aki ezt mondta nekem (és tényleg az volt), mert azóta már rég igazolták, hogy nem így van, semmivel se esik nehezebben teherbe az, akinek kicsi a méhe. Ezt olvastam is azóta valahol. Úgyhogy biztos nem ezen múlik, türelem, mindjárt jön az a kistesó is :)
2012. febr. 16. 11:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy az lenne az ok, főleg, ha van már egy gyereked.

Nekem is kis méhem volt, legalábbis mikor még a terhességem előtt jártam nőgyógyászhoz, mindig elhangzott ez a mondat. hogy : " normálisnál kisebb anteflektált méh."

Elsőre teherbe estem, a terhesség alatt se volt semmi probléma. Ugyanahhoz az orvoshoz járok, és mostmár normál antefektált méhem van. :) Gondolom nem húzódott teljesen vissza, az eredeti kis méretre.

Nem tudom, nálad ez hogy működött, de nem valószínű, hogy a méh mérete befolyásolja a teherbeesést.

2012. febr. 16. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!