Mennyit számít teherbeesés esetén, ha valakinek kicsi a méhe?
Van egy gyönyörű szép gyermekem, 21 hónapos. Már mielőtt őt szerettük volna, mondta az orvosom, hogy olyan kicsi méhet, mint az enyém ritkán lát. Nincs semmi bajom, csak a dokim elmondása szerint szép és kicsi, de lehet, hogy nehezebben fogok teherbeesni ilyen méretű méh-vel. Szerencsére a kisfiam nagyon hamar jött. Most már próbálkozunk egy pár hónapja a második babóval, de még sehol senki:-) Most kicsit az van bennem, hogy azért megy nehezebben, mert kicsi a méhem.
Az érdekelne, hogy más is van így? Mi a tapasztalat? Minden vélemény érdekel! Köszi előre is
Szerintem az, hogy kicsi a méhed önmagát a teherbeesést nem befolyásolja, mivel a nagy találkozás a petevezetőben történik, és onnan vándorol a zigóta a méh felé. A beágyazódásnál is inkább az számít, hogy milyen vastag a méhnyálkahártyád. A terhesség kihordására nem tudom, milyen hatással lehet, de a méh alakul a magzat fejlődése során.
Nekem eléggé hátrahajló a méhem, de semmi problémám nem volt soha a teherbeeséssel sem a babák kihordásával.
Mielőbbi boldog babavárást kívánok és sok szerencsét :)
Nem hiszem, hogy az lenne az ok, főleg, ha van már egy gyereked.
Nekem is kis méhem volt, legalábbis mikor még a terhességem előtt jártam nőgyógyászhoz, mindig elhangzott ez a mondat. hogy : " normálisnál kisebb anteflektált méh."
Elsőre teherbe estem, a terhesség alatt se volt semmi probléma. Ugyanahhoz az orvoshoz járok, és mostmár normál antefektált méhem van. :) Gondolom nem húzódott teljesen vissza, az eredeti kis méretre.
Nem tudom, nálad ez hogy működött, de nem valószínű, hogy a méh mérete befolyásolja a teherbeesést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!