Fogamzásgátló abbahagyása után IKREK, ki meddig szedte, és mennyi idő múlva lettek ikrek?
Az ikerterhességnek több oka van, az egypetéjü ikrek esetében az anyai ágon öröklödhet a hajlam, és az egy megtermékenyitett petesejt osztódik több részre, tehát a gyerekek biológiailag ugyanazok a személyek.
A többpetéjü ikrek esetében általában nincs örökletesség,
a hormonszabályozás rendellenessége miatt egy helyett kettö vagy több pete szabadul fel egyszerre, az ilyen ikreknek genetikaliag nincs több köze egymáshoz, mintha egymás után születtek volna.
Ezt a fajta ikerterhességet segitheti elö néhány esetben az elözöleg szedett fogamzásgátló, mert a saját hormonszabályozást leállitja, és amikor újra visszaáll a gyógyszer után, akkor elöfordul, hogy néha túlmüködik.
De én nem ismerek egyetlen olyan valakit sem, aki igy lett ikrekkel terhes.
A kétpetéjű ikerterhesség esélye nő meg egy kicsit a fogamzásgátló abbahagyása után, pont azért amit az első válaszoló is írt, mert a hirtelen szabályzás alól felszabaduló hormonok túlműködnek.
Én 4 évig szedtem, utána egyből terhes lettem, és "csak" 1 babám lett.
Az első nem írta jól, a kétpetéjűség öröklődhet anyai ágon, az egypetéjű ikrekre még igazán az orvosok sem tudják a választ, úgy nevezik sok helyen, hogy véletlen balesete a természetnek. Nem öröklődik.
A családban nekünk is öröklődik anyai ágon a kétpetéjű ikerterhességre való hajlam, nekem is ikreim lettek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!