Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Fogamzásgátló abbahagyása...

Fogamzásgátló abbahagyása után IKREK, ki meddig szedte, és mennyi idő múlva lettek ikrek?

Figyelt kérdés
Annyit olvasok iker terhességekről itt,(fog.g. abbahagyása után)mi is most szeretnék kistesót és 5.hónapja szedem,ettől lehetnek ikreim?Kíváncsi vagyok mennyire gyakori,nekem a családban nem volt,gondolom nem is lehet nekem :D
2012. febr. 10. 12:37
 1/5 anonim ***** válasza:
55%

Az ikerterhességnek több oka van, az egypetéjü ikrek esetében az anyai ágon öröklödhet a hajlam, és az egy megtermékenyitett petesejt osztódik több részre, tehát a gyerekek biológiailag ugyanazok a személyek.

A többpetéjü ikrek esetében általában nincs örökletesség,

a hormonszabályozás rendellenessége miatt egy helyett kettö vagy több pete szabadul fel egyszerre, az ilyen ikreknek genetikaliag nincs több köze egymáshoz, mintha egymás után születtek volna.

Ezt a fajta ikerterhességet segitheti elö néhány esetben az elözöleg szedett fogamzásgátló, mert a saját hormonszabályozást leállitja, és amikor újra visszaáll a gyógyszer után, akkor elöfordul, hogy néha túlmüködik.

De én nem ismerek egyetlen olyan valakit sem, aki igy lett ikrekkel terhes.

2012. febr. 10. 12:54
 2/5 A kérdező kommentje:
:D
2012. febr. 10. 13:01
 3/5 anonim ***** válasza:
79%

A kétpetéjű ikerterhesség esélye nő meg egy kicsit a fogamzásgátló abbahagyása után, pont azért amit az első válaszoló is írt, mert a hirtelen szabályzás alól felszabaduló hormonok túlműködnek.

Én 4 évig szedtem, utána egyből terhes lettem, és "csak" 1 babám lett.

2012. febr. 10. 13:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Az első nem írta jól, a kétpetéjűség öröklődhet anyai ágon, az egypetéjű ikrekre még igazán az orvosok sem tudják a választ, úgy nevezik sok helyen, hogy véletlen balesete a természetnek. Nem öröklődik.

A családban nekünk is öröklődik anyai ágon a kétpetéjű ikerterhességre való hajlam, nekem is ikreim lettek:)

2012. febr. 10. 13:25
 5/5 Lapcsika válasza:
Èn egyből az abbahagyàsa utàn estem teherbe, ikreket vàrok.
2013. dec. 12. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!