A peteérés nem egyenlő a tüszőrepedéssel? Elbizonytalanodtam. Bocsánat ha butaságnak tűnik a kérdésem!
A 15.napon leesett a hőm 36.0^-ra,a 16.napon voltam orvoanál/ekkor a hőm 36.4 volt/aki azt mondta,hogy lát egy nagyon szép érett tüszőt,de még nem repedt meg.A 17.napon/hő:36.7/ nagyon fájdalmas hasszúrásaim voltak,majd visszamentem a dokihoz a 18.napon és látta a megrepedt tüszőt./hő:36.9/
Szóval akkor ezt most nem értem....
Nem buta a kerdesed. :) Latnad itt miket kerdeznek neha... :)
A peteeres az egy folyamat. Mikor megjon a mensi akkor elhal egy petesejt es mar elkezd erni a kovetkezo. Ezert is szamoljak a terhesseget az utolso mensi elso napjatol mert ahogy a regi meg nem termekenyult petesejt elhal es mar kezdodik is egy masik erese. Altalban 14 napig tart amig a petesejt eleri azt az eretsegi szintet, hogy keszen all a megtermekenyitesre es ekkor reped meg a tuszo, hogy a petesejt kiszabaduljon. A peteeres az egy 14 napos folyamat. Persze ez a 14 nap a nagykonyv szerint van de van akinel kesobb is bekovetkezhet. A tuszorepedest vannak nok akik megerzik mert amikor megreped a tuszo egy bizonyos folyadek (bocsi nem emlekszem a nevere) szivarog ki es ez okozhat szuro, egeto fajdalmat meg a megerett tuszo is feszithet egy kicsit. Ez a fajdalom minimalis igy nem mindenki erzi meg tehat nem kell aggodni ha megsem erzel semmit. Bizonyos estekben sajnos a tuszo nem tud megrepedni es ilyenkor keletkezhet ciszta ami a legtobb esetben felszivodik. Szoval a tuszo akkor reped meg amikor a petesejt keszen all a megtermekenyitesre, elerte azt a szintet amikor mar nem fejlodik tovabb.
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!:)
Megis értettem!Sokat segítettél!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!