Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akik régóta próbálkoztok...

Akik régóta próbálkoztok babával és nam sikerül, nem idegesítenek az érdeklődők?

Figyelt kérdés
Én már azt szoktam mondani: nem is akarunk, így nincs további kérdés. (Nem gondolnak bele akinek van,nekünk pedig nincs, hogy esetleg ez a kérdés a lelkemig hat úgy fáj.)
2009. jún. 1. 11:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Igen , idegesítő, de nem tudsz velük mit csinálni. Olvastam itt egy hasonló kérdést már régebben és nagyon tetszett a válasz :

"a postás még nem ért rá " :-))) Próbáld igy elhesegetni a jóindulatú érdeklődőket :-))

2009. jún. 1. 11:20
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ahhhh, ne is mond! :( Tudom mit erzel pedig mi csak fel eve probalkozunk ami nem hosszu ido de ugy viselkednek mintha mar legalabb 10 eve probalkoznanak. Sajnos az en hibam mert elmondtam, hogy babat tervezunk. Az meg hagyjam, hogy megkerdezi valaki mondojuk kethavonta, rajuk nem is tudok haragudni. :) De van egy szemely az eletemben akivel egyutt dolgozok es szinte minden heten megkerdezi. Mar multkor majdnem beszoltam neki, hogy ne haragudjon de nincsen hetente peteeresem csak havonta ugyhogy minek kerdezgeti hetente, hogy: 'Hogyan alltok a babaval? Meg mindig nem sikerult?' Sajnos ezzel azt az erzest ebresztik az emberben, hogy Ur Isten sikerulnie kellett volna MAR. Pedig nem igy van, a fel ev am meg teljesen normalis sot tobb is, egy ev utan ajanlatos elmenni dokihoz. De ezzel, hogy kerdik folyamatosan ugy erzem sokszor, hogy mar evek ota probalkoznanak es valami gond van. Sajna ez van. De amint irtam itt en kovettem el a hibat. Hallgatnom kellett volna es csak annyit mondani, hogy egyelore elvezzuk igy az eletunket aztam majd melatjuk mikor akarunk babat. Kitartast nektek!!! :)
2009. jún. 1. 11:20
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Igaz már kismama vagyok, de nehezen jött össze a baba, PCOS-em van, és míg ki nem derült és utána is pár hónap kellett hogy összejöjjön, úgy hogy volt már vetélésem...szóval nagyon rossz volt mikor kérdezgették hogy mikor lesz baba...stb erre csak azt feleltem hogy nem vagyunk ellene, aztán majd jön ha akar, de belül azt éreztem hogy ha tudnák hogy mennyire szeretnénk már babát...

De ők nem tehetnek róla, persze hogy kérdezik, nem tudják az előzményeket vagy hogy mióta nem jön/jött már, milyen problémák vannak. Így nem tehetünk semmit. Én nem avattam be senkit (kivéve a család és egy-két barátnő) akik nem is "zaklattak" ezekkel a kérdésekkel.

Mielőbbi babásodást kívánok Nektek!!!

Egy 22 hetes km

2009. jún. 1. 11:21
 4/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat,akinek sikerült szívböl gratulálok. Képzeljétek engem anyósom készit ki a legjobban.Pl. mikor hármasban( anyukával )találkoztunk egy ismerőssel, kérdezi a babát, anyuka válaszolt is gyorsan ,idézem:azon vagyunk, na ettöl aztán végkép kész vagyok, na még ő hiányzik más sem.
2009. jún. 1. 11:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi csak annyit szoktunk mondani, hogy "nekünk se árulta el mikor jön, így másnak meg végképp nem"

Nagyjából elég ennyi.

2009. jún. 1. 11:33
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Azért zavar mindez, mert nem tudod elfogadni a tényt, hogy még nem sikerült. Anyósod kifejezetten szimpatikusan válaszol szerintem, nem ragozza túl, nyersen közöl és így jó. Próbálj inkább azon dolgozni, hogy ne hátráltasson még az is a teherbeesés kérdésében, hogy azon stresszelsz,hogy legközelebb ki fog rákérdezni. Van ilyen ismerősöm, akinek már 8 éve nem sikerül, tudom, miről beszélek. Sok sikert!

2009. jún. 1. 11:51
 7/13 anonim ***** válasza:

Jajj Te szegény, és ha baba lesz akkor meg a "nyakadra fog járni?" és okoskodni mit tegyél és mit ne tegyél a terhesség alatt és majd hogy hogyan neveld az ő unokáját? Mi az hogy "AZON VAGYUNK???"

Ez engem is kiborítana. Ha tudsz beszélj a férjeddel hogy állítsa le mert ez rosszabb lesz!

A 22 hetes kismami voltam...

2009. jún. 1. 11:52
 8/13 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak. Na ettöl is félek, mert szó szerint így gondolom, ráadásul nem is lakik messze hozzánk. Segiteni akar szegény de engem rettenetesen idegesít. Pedig már rengetegett változott, de ugysem tart majd sokáig. A férjem nagyon rendes, magátol szolt neki nekem nem is kell figyelmeztetni.De szerinten nálam ez is ok lehet,hogy nem sikerül. Már látom magam előtt, hogy fog itt intézkedni.
2009. jún. 1. 12:03
 9/13 A kérdező kommentje:
El felejtettem neked gratulálni! Biztos jó érzés kismamának lenni, már látszódik is rendesen gondolom.Jó egészséget nektek!
2009. jún. 1. 12:08
 10/13 anonim ***** válasza:
Én is túlestem ezen az időszakon...100 fős cégnél dolgoztam, 2 évig naponta kb. 5 ember kérdezett rá a dologra. 1X, 2X még elfogadhatónak tartom, hogy érdeklődik az ember és aggódik a másik iránt, de azért gondolhatná, hogy ha hetente megkérdezi, mikor jön a baba, az nagyon is fájdalmasan eshet annak, akinek ez a legfőbb vágya.
2009. jún. 1. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!