Senki nem méri digitális hömérövel a höjét? Tényleg annyira megbízhatatlan?
Figyelt kérdés
2012. febr. 1. 10:47
1/9 anonim válasza:
Én csak azzal mérem mindenkiét, nálunk bevált.
2/9 anonim válasza:
Én is azzal mérem, vettünk 7 ezerért fülhőmérőt, és kaptunk szkenneres homlok-hőmérőt is, de egyikkel sem tudok normálisan mérni.
3/9 anonim válasza:
Egyáltalán nem megbízhatatlan, az a lényeg, hogy nagyjából ugyanakkor, és ugyanazon a helyen mérd, és az, hogy ne váltogass higanyost és digitálisat. Egyébként praktikusabb is, és tökéletesen megfelel a célra. :)
4/9 anonim válasza:
Én is digitálissal mérem. Régebben higanyossal, de volt, hogy leellenőriztem digitálissal is a higanyost és ugyanaz volt az érték.
5/9 anonim válasza:
Nem megbízhatatlan a digitális, és szerencsére nem is veszélyes, mint a higanyos. (Gondold el, ha véletlenül a higanyos eltörik...) A legjobb a hajlékony végű digitális. Kb. 1000 Ft. Ha popsiban méred a hőmérsékletet, vonj le belőle fél fokot és akkor kapod meg a valódi értéket.
6/9 anonim válasza:
Én egy 700 ft-os 2 perces digitálissal mérem a hőmet a nyelvem alatt. Gyönyörű szabályos görbéim vannak. Nem tartom megbízhatatlannak.
7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, én is azzal mérem nyelv alatt, akkor ennél maradok :)
2012. febr. 1. 15:14
8/9 anonim válasza:
Mitől lenne megbízhatatlan?
Egyébként magam is azzal mérem már évek óta, semmi gondom nem volt még vele.
9/9 anonim válasza:
Szerintem nem megbízhatatlan, de mivel nincs bekalibrálva, ezért nem "hitelesített" az adat. A gyermekemnél volt szerencsém totálisan egymás után két eltérő értéket mérni. Illetve rutinszerűen két egymás utánit mérek, mert ritkán mutatja ugyanazt. :D
Ám már van a piacon nem-higanyos 2 perces bekalibrált, folyadékkal töltött hőmérő is, patikában már két éve is volt. (De sajnos nem rugalmas a vége, így gyerekeknél még mindig nem olyan jó.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!