Mit mondott a dokitok amikor mondtátok neki, hogy babát szeretnétek?
Én nem közöltem az orvosomnak, hogy gyermeket tervezünk/terveztünk. Úgy gondoltam, senkire se tartozik.
Én úgy gondoltam, hogy a tervünk előtti utolsó vizsgálatnál (kb. 1 hónappal előtte volt) mivel minden rendben volt, így nem kell újra ismételgetni, hogy mi helyzet bennem, etc.
2. próbálkozásra összejött a lányunk.
8 hetes terhesen mentem első uh-ra, ahol csak sejtettem, hogy terhes vagyok. 4 negatív és 2 pozitív teszt után (2 nap alatt!). Végül kiderült 100%-an, hogy babánk lesz.
Orvosunk gratulált és átbeszéltük a következő 7 hónapot.
Védőnő küldött vérvételre először 10 hetesen. + a többi orvosi vizsgálatra.
Szerintem a dokid megérett a cserére. :-) Ilyen TSH-val nehéz teherbe esni. Gondolom, már kaptál választ erre, de hátha nem : a diéta nem segít a pajzsmirigy alulműködésen.
Endokrinológust keress, ne nődokit, ez az ő szakterülete.
Bocsi, lemaradt, hogy az én nődokim annyit mondott, miután megkérdeztem, nem kell-e valamit kivizsgálni, hogy biztosan egészséges vagyok-e, hogy ha fél évig nem jön össze (a koromra való tekintettel nem 1 év), akkor menjek vissza hozzá, és akkor majd elkezdjük a vizsgálatokat. Máskülönben pedig pozi teszt után két héttel menjek. Azok az alapvizsgálatok, amiket ő elvégzett, nem mutattak eltérést, később az endokrinológus derítette ki a pajzsmirigyproblémát és az IR-t, majd a meddőségis doki kérésére elvégzett méhtükrözéskor derült ki a legkomolyabb probléma.
Én mai ésszel már csak akkor mennék a nődokihoz, ha összejött a baba, vagy amikor a többi doki úgy gondolja, hogy kell nőgyógyászati vizsgálat. Mindenki a maga szakterületén. :-)
Kedves Manka!
Akkor is válaszoltál:) emlékszem rád... Hát igen, ezt mi is így gonoljuk, de a párom azt mondta, hogy mivel akkor nem volt lehet számára sem egyértelmű a gyerekvállalási szándékunk, mert akkor csak azt tudta nem védekezünk, hogy akarunk-e gyereket konkrétan nem kérdezte. (én sem mondtam, nem tarottam fontosnak, mert egyébként azt mondta minden ok, ez a kis eltérés, majd zektől helyrejön, ha mégse majd meglájuk mi legyen..) A párom úgy érezte, beszéljünk vele, és hátha előbre kéri a vérvételt, és akkor mond megoldást, vagy a novemberi eredményre alapozva... bármi, de nem ő csak azt mondta amit eddig is... Egyébként ő szülész-nőgyógyász endokrinológus... szóval most nem is tudom, akkor mi alapján keressünk dokit:( Dr Vida Gábort néztük most, a honlapja alapján szimpi, de még nem hívtam, viszont egy endokrinológus is kéne.... Ha megyek a másik dokihoz, szerintem ott is kéne mondani, h mit tervezünk... annak függvényében talán más a megoldás is, vagy rossz úton járok? Bocsi hogy hosszú vagyok, de most kissé tanácstalanok vagyunk
Én még épp fogamzásgátlót szedtem amikor mondtam neki, h kb 1 év múlva babát szeretnénk.
Nekem akkor kellett hozzá mennem, amikor már 3 hónapja nem szedek semmi hormont. Ekkor egy nagyon komoly nőgyógyászati és hormonvizsgálatot végzett. Hüvely kenetben talált valamit ami ugyan nem okozott gondot, de ott volt. Arra kezelést kaptam.
Mivel a tesztoszteronom túl magas volt, ösztrogént kaptam 3 hónapig. Közben nem védekeztünk, bármikor teherbe eshettem volna, de nem. Ekkor írt fel Clostilbegyt-et, és első hónapban már pocakos is lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!