Leiden mutáció. Hogyan, mikor derült ki, hogy ez a probléma?
Szia!
Nálunk anyukámnál derült ki, aztán mindhármunknak, a gyerekeknek is csináltak vérvételt, és nekünk is van. Ez semmibe nem került akkor, egy sima vérvétel volt, és kb. 3-4 hét volt mire megjött a lelet. El kellett menni a hematológiára, de végül is ott csak általánosságokat mondtak, hogy mire kell figyelni. Nekem a terhességnél semmi gond nem volt, nem kellett magam szúrni sem, aspirin100-at kellett szednem (legalábbis azt hiszem az volt a neve,nem a hagyományos, hanem apróbb pirulák) . Szóval, szerintem is menj utána, hogy mi lehet az oka, ne hagyd annyiban! Sok erőt kívánok mindehhez!
Szia!
Nem akartalak szó nélkül hagyni, mert a leiden mutáció az nem játék. Nem tudom a dokid miért szórakozik.
Nekem is volt erre szűrésem, de akkor amikor már a 2. koraszülésem volt és az orvosok nem tudták megmagyarázni hogy mi történik a szervezetemmel hogy nem reagálok a gyógyszerekre...
Na amikor most a 2. terhességem tragédiával végződött, első blikkre össze kellett szednem magam lelkileg-testileg, majd bedühödtem és addig vertem a "tamtamot" és követeltem hogy igenis vizsgáljanak ki minden lehetséges módon, hogy láss csodát elküldtek mindenféle vizsgálatra. Ezt a genetikai trombofília vizsgálatot csak beutalóra csinálják, bár hallottam azt is hogy saját szakállra is, de az nagyon-nagyon sokba kerül.
Lényeg a lényeg nálam negatív lett, amin először mérges lettem mert ha pozitív legalább tudom és lenne kézzelfogható magyarázata a kicsikém elvesztésének. De nincs. A dokim meg majd kiugrott a bőréből hogy jaj de jó hogy ez negatív lett , mert ez igen nagy kockázatot hord magában, mind anyára, mind babára nézve..
Van egy barátnőm, ő a 39. hétre halva szülte meg a kislányát. Később kiderült rejtett trombózishajlama van, leiden mutáció, amit a szüleitől örökölt. Azóta a szülei és a testvére is gyógyszereket kap.
Következő terhessége alatt szigorú orvosi ellenőrzés mellett volt, meg volt határozva a napi heparin adagja a súlya alapján. Így sikerült egy egészséges kisbabának életet adnia, de majdnem baj lett még a szoros orvosi felügyelet mellett is, és így is hogy heparint kapott. De szerencsére nem lett.
Ez nem játék, és mi az hogy meg akar várni a dokid még egy vetélést???? Mi a fenének játszik veled és miért kockáztat?
Nagyon-nagyon jó szívvel tudok ajánlani neked egy nagyon-nagyon jó orvost, akinek szívügye hogy a hasonló sorsú nőkön, leendő kismamákon segítsen. Nagyon önzetlen, segítőkész és rengetegen köszönhetik neki a kicsikéjüket.
nekem is nagyon sokat segített még email-en keresztül is. Sok mindent tudtam meg tőle. Egyébként fő szakterülete a genetikai trombofília.
ha gondolod privátban megadom az elérhetőségeit, ő elvégzi a vizsgálatokat, ő ad beutalót is mindenhova ahova kellene esetleg menned.
Ő valóban tud segíteni.
Szia!
Nem feltétlenül kell beutaló a Leiden szűréshez, nekem a GENOID laborban csinálták 5000Ft-ért. A honlapjukon van telefonszám, kérheted azon a vizsgálatot. Mivel mi vidéken lakunk, postán elküldték a csomagot, befizettem a csekket, mellékeltem a mintához (szájban egy kis kefével kellett mintát venni, nem kell hozzá vérvétel), és pár napon belül megvolt az eredmény. De azt tudnod kell, hogy nemcsak ez okozhat véralvadási zavarokat, azokat a vizsgálatokat pedig vérből nézik, és nem mindegyiket téríti a tb, még akkor sem, ha van beutalód. Én nem kis kálváriát jártam be miattuk, most utólag úgy gondolom, inkább megcsináltattam volna fizetősen mindegyiket. Ezekhez egyébként a háziorvostól kaptam beutalót belgyógyászatra, onnan pedig az igazi beutalót a vérvételekhez. És még így is kellett fizetnem. Az egész egészségügy úgy ahogy van, egy nagy...
Na, nem bosszantom magam tovább emiatt. Megtanultam, hogy ha valamit tényleg ki akarok vizsgáltatni, rögtön a magándokiknál kell kezdeni. Ne hagyd magad te sem, a leendő gyermeked élete a tét, nem mérhető pénzben.
Hú az nagyon jó lenne és előre is nagyon szépen köszönöm a segitségedet.
Végül nálad kiderült, hogy mi volt a gond?
6-os vagyok!
Igen lehet amit az előttem szóló írt. De ha neked nagy a gyanú hogy örökletes trombózishajlamod van, akkor nem csak egyféle mutációra kell szűrni hanem az összes variációra.
Amit pedig mind megcsinál a doki akiről írtam.
Egyébként én az előttem író 5000,- Ft-ot keveslem.
Mert nekem a laborban 50 ezret mondtak, ha nem beutalóval mennék és az összes vizsgálatot meg akarnám csináltatni. De az összeset nem is csinálnák meg, mert szakorvosi papír kell róla miért szükséges a vizsgálat, és van olyan vizsgálat aminek az eredménye 2 hónap.
6-os vagyok!
Kérdező!
Persze, privátban küldöm is az adatokat. Email-ben vedd fel vele a kapcsolatot, ne ijedj meg ha nem azonnal aznap ír vissza, sok a dolga de mindig válaszol 1-2 napon belül. Majd kérdezni fog: és leírod neki mi történt veled stb. És hogy milyen betegségek fordultak elő a családodban, trombózishajlam, agyi infarktus volt-e, szívinfarktus volt-e, mélyvánés trombózis volt- e stb. Ezeket mind kérni fogja. nekem is nagyszüleimékig visszamenőlegesen le kellett írnom kiről mit tudok.
És adni fog időpontot, vagy majd megbeszélitek.
Nagyon sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!