Történt olyan valakivel, hogy a párja azt mondta, szeretne tőle gyereket, de előbb fogyjon le? Ez hogy esett? És mi lett a történet folytatása?
Egyébként szerintem nem az lenne a baj, hogy ezt mondta, ha téged ez abszolút nem bántana. De minden bizonnyal bánt, mert ki is írtad ide, és úgy érzem a kérdésed alapján, hogy vannak kétségeid... Nézd, terhesen hízni fogsz. Nekem visszereim is lettek, és igen, híztam is, bár még nem sokat, de azt hiszem, most jön a java. Mégis a párom szerint most vagyok a legszebb, és én is remekül érzem magam - a testem nem eltorzul, hanem itt lakik benne ez a kis 700 grammos, 32 cm-es csoda. Ezt azért írom, mert pszichológusként úgy érzem, hogy az ilyen megjegyzések, és a belőlük születő kételyek melegágyai a testképzavaroknak, amelyekre egy várandósságra készülő nőnek semmi szüksége.
A (tartós) kapcsolatokban azért szép a párunk, mert szeretjük, és nem azért szeretjük, mert szép. Persze, ez is fontos. Na de mégsem 100 kiló vagy, és a párod sem egy adonisz valószínűleg. Tehát: ülj le vele, és komolyan beszéljetek erről, mert a szülés, a terhesség az élet legszebb időszakai, az erre való készülődés is az. Semmivel sem szabad keseríteni! És ha kétségeid vannak, még most, és vele beszéld meg, hisz vajmi kevés esélye van, hogy mi effektív segítők tudunk lenni - már csak azért sem, mert fogalmunk sincs a párodról.
Furcsállom, ilyet még nem hallottam. :)
Lehet, csak amiatt aggódik, hogy a baba után még nagyobb leszel, és akkor már nem lesz időd mozogni. Szóval tényleg szerencsés még terhesség előtt leadni a pluszkilókat. De ha úgy érzed, utána is lesz benned elég kitartás, szorgalom az edzéshez, próbáld meg meggyőzni a párodat.
De azért olyan nagy felesleg nem lehet rajtad, max. 5-8 kiló, azt hamar le lehet dobni. Tehát tényleg megpróbálhatnád leadni. Mert ha azt látja, hogy most sem teszel a fogyásért, jogosan gondolja, hogy baba után sem fogsz érte tenni semmit, viszont akkor már lehet, hogy még több lesz rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!