Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Én vagyok az eggyetlen akinek...

Én vagyok az eggyetlen akinek teljesen kínai ezek a görbék, meg hőmérések, peteérések, stb teherbeeséssel kapcsolatba?

Figyelt kérdés
2009. máj. 29. 18:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem, csatlakozom én is. :-)
2009. máj. 29. 18:49
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem te vagy az egyetlen, nekem is kínai.

Hagyományosan pedig egy 15 hós, és egy 3 éves gyermek édesanyja vagyok görbék meg hasonlók nélkül is.

Arra ügyeltem, hogy nagyjábol a ciklusom közepén csináljam a dolgot.

2009. máj. 29. 18:49
 3/11 anonim ***** válasza:
Ja! És nem kellett kétszer próbálkoznom egyszer sem.
2009. máj. 29. 18:50
 4/11 anonim ***** válasza:
Kétgyermekes anyuka! Te szerencsés vagy, de sajnos nem mindenkinek megy ennyire egyszerűen. Nekem se görbével, se görbe nélkül már két éve!! Gratulálok neked és őszintén szólva irigyellek. A kérdezőnek pedig, meg lehet érteni a görbéket, nem olyan bonyolult dolog, csak meg kell figyelni legalább 3 havi ciklust és persze végig mérni minden nap és úgy ahogy kell. Mert csak egy teljes görbe igazán értékelhető.
2009. máj. 29. 18:55
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is szeretnék még1 babát, van egy két éves kislányom, igazi szerelemgyerek, nem nagyon foglalkoztunk a védekezéssel:) Most nekünk sem jön össze a második, próbáltam hőmérőzni, de nekem nem megy:( És mivel nekem elég rendszertelen a menzim ezért csak a szurkálásokból érzem, ha peteérésem van. De már ezzel sem nagyon foglalkozom, csak szeretjük egymást, amikor megkívánjuk a másikat. Hülye vagyok én a görbékhez:D
2009. máj. 29. 19:03
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Ha gondoljátok segítek Nektek!

Sajna ezen az oldalon már rengeteg félreértés van a görbékkel és a folyásokkal kapcsolatban is.

Egy egészséges nőnek a görbéje úgy alakul egy hónapban:

Peteérésig végeredményben mindegy a hőmérséklet. Amikor tüszőrepedés van, ami általában éjjel történik meg, másnap reggelre felemelkedik a hő. Van akinél hirtelen, van akinél lépcsőzetesen. A lényeg hogy pár nap alatt legalább egy 4 tizedet (kb) emelkedjen meg. Majd ha ez a menzi napjáig magasan van, de legalább 10 napig, elmondható hogy volt tüszőrepedés. Sokan azt figyelik mikor esik le a tüszőrepi előtt a hő, de ezt nem mindenki tapasztalja, így a lényeg hogy mindíg az utolsó alacsony hőmérsékletű napon történik meg. Ha mondjuk megugrik másnap de utána visszaesik a hő, akkor sajna nem történt meg a tüszőrepedés.

Sokan abba a hibába esnek hogy tüszőrepedés után már 1 hete magas a hő és már azt kérdezik hogy lehet-e babás a görbe. De azt hogy babás görbe csak akkor lehet mondani ha már késik a menzi és a hő magasan van. Mert mint írtam, menziig egy egészséges nőnek mindenképpen fent van a hője, és menzi előtt vagy aznap vagy másnap leesik.

Van aki azt hiszi hogy a beágyazódás miatt 1 héttel tüszőrepedés után leesik egy pár fokot a hő (1-2 tized) de ez nincs összefüggésben az esetleges beágyazódással, ezt a jelenséget az újabb ösztrogénhullám teszi.

Remélem mindent leírtam. Röviden: Pé után 14 nappal általában van a menzi. Addig a hőnek magasan kell lennie, és ha baba van, menzikor sem esik le és a menzi elmarad.

A folyással kapcsolatban annyit, hogy terhességnél a nem várt előtt van aki krémes fehér folyást tapasztal, van aki szárazságot. Így nem lehet általánosítani a folyást sem, hogy mi babás és mi menzi. Persze a nagykönyvek írnak valamit, de nem vagyunk egyformák! Így jótanács: mindenki a saját testét figyelje. Nekem a menzi előtt mindíg fehér krémes és amikor tök száraz voltam akkor az volt fura. Mindíg azt figyeljétek mi más mint a megszokott.

Sok sikert a babaáldáshoz!

Egy kismami

2009. máj. 29. 21:06
 7/11 anonim ***** válasza:

Én innen tanultam meg:

www.babatervezok.otthona.net

Itt annyira jól le van írva minden, hogy ennél jobban nem lehet összefoglalni szerintem, bár az előttem szóló nagyon jól elmondta :)

Sz.

2009. máj. 29. 21:47
 8/11 anonim ***** válasza:

Bocsi kedves kérdező hogy beleírok a kérdésedbe.A 21:06-tól kérdeznék mert látom ő jártas a görbékben.Megnéznéd nekem hogy mit szólsz a görbéimhez pár hónapja hőmérőzök, orvos tanácsára kezdtem el a mérést.első hónapban Clostyt szedtem mert azt mondta olyanok a ciklushosszaim mintha nem lenne pé.Jelzem nem követte uh-val amit egyénként nehezményeztem, ezért a 3 havi adagból csak 1 havit szedtem be.Most egy ismerősöm tanácsára kezdtem el inni a gyógyteák keverékét amit neki egy nőgyógyász javasolt.Amelyik hónapban nincs bejelölve együttlét az azért van mert próbaidős voltam egy munkahelyen és addig leálltunk a dologról.Ha megkérlek ki tudnád értékelni a görbéimet.

Előre is köszi!

[link]

[link]

[link]

[link]

2009. máj. 30. 16:40
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! 21:06-os vagyok.

Kedves utolsó! Megpróbálom kielemezni neked:

Az első görbén a 18. napon volt peteérésed azaz tüszőrepedés de a rövidítés érdeképen ahogy itt szoktuk, csak pé. Szerintem normális volt a görbéd, 14 nap elteltével ahogy kellett leesett és megjött a vérzés. Ezzel semmi gond nincs. Az hogy egy kicsit ingadozott nem baj, a lényeg hogy az átlag alá (vízszintes vonal) vagy a közelébe nem esett vissza csak mikor megjött.

Második görbe:

Ha jól látom itt a 21. nap volt pé-d, és 13 napra megjött a vérzés. Ahogy láthatod, az utolsó alacsony hőmérséklet a 21. nap volt, és utána fokozatosan emelkedett a hőd, majd leesett és megjött. Ez is normális, az hogy nem pont a 18. nap volt most is pé, nem baj, ennyi belefér.

Harmadik görbe:

Itt a 13. nap volt pé-d, bár fura hogy ennyivel előrébb mint a másik két görbén, de most nem is tudom ekkor kezdted el szedni a clostit vagy a gyógynövényeket? De furcsa hogy a pé-től a menziig tartó szakasz lerövidült pár nappal. Lehet ez is a closti/gyógyteák hatására. Elvileg ez 14 nap persze +/- 1-2 nap így még beleférsz a normálisba, csak győzze az ember tudni mikor van így pé. :)

4. görbe:

Eddig még nem volt tüszőrepedés, így nem tudok sokat hozzáfűzni.

Nos a ciklusaid hossza változó egyre rövidebb lett ami valószínű a closti vagy a gyógynövények hatása. Az hogy mikor jó időben voltatok együtt miért nem sikerült a baba...elvileg minden aktusból 30% esély van a fogantatásra. De ahogy én látom tüszőrepedésed van, így az esély szerintem megvan!!! :)

Jó tanács: Mérd továbbra a hődet, legyetek együtt 2naponta vagy többször, és akkor tuti nem csúsztok le róla!

Nem tudom tudtam-e segíteni, NEM VAGYOK PROFI! Én is tévedhetek!

Mielőbbi babásodást kívánok!

2009. máj. 30. 17:18
 10/11 anonim ***** válasza:

Köszönöm hogy írtál kedves 21:06-os.Nagyon hasznosakat írtál.

Igen nálam az a baj hogy hiába van már lassan négy havi mérési adatom mindig máskor van pé.Igy elég nehéz lesz eltalálni hogy pont pé kor legyünk együtt.De igen arról mindenütt olvasni hogy ha 2 naponta vagyunk együtt akkor összejön vagy jöhet.A gyógynövényeket csak most kezdtem inni ebben a hónapban.A clostyt pedig az első hónapban szedtem.Lehet nem is lett volna rá szükség, de a doki felírta.Aki a gyógynövénykeveréket leírta nekem neki is nagyon rendszertelen volt a menszie most azt mondja már az első hónaptól beállt 28-29 napra és azóta is így jön meg neki.Remélem nekem is így lesz.

Köszi még egyszer a választ.

2009. máj. 31. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!