Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbe esés előtt valaki...

Teherbe esés előtt valaki szedett valami vitamint, vagy gyógyszert, hogy könnyitse a foganást?

Figyelt kérdés
2012. jan. 27. 13:19
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Gratulálok!
2012. jan. 27. 17:25
 12/17 anonim ***** válasza:

Már bocs, nem akarom én felülbírálni az orvosod, de szerintem butaságot mondott. A terhesvitaminokban nem véletlenül van annyi folsav, amennyi. Pont azért, mert annyi elég. Most rá is kerestem, várandóság alatt is kb. 0,4 milligramm folsav bevitel a szükséges. Az elevitbe pl. 0,8 milligramm van, tehát még több is. És bár nem lehet túladagolni, de 1 milligramnnál nagyobb mennyiség fogyasztása nem ajánlott. A kifejezett folsav tablettákban 3 milligramm van, szóval már az is bőven sok, nemhogy a 2 együtt. Teljesen felesleges. vagy szedd az elevitet, vagy a folsavat.

[link]

[link]

2012. jan. 27. 18:01
 13/17 A kérdező kommentje:
Ez egy 2006.-os cikk. A gyógyszerész is azt mondta, hogy a baba-mama vitaminok nem tartalmaznak annyi folsavat, mint amennyire szügség lenne.
2012. jan. 27. 18:06
 14/17 anonim ***** válasza:
Bocsi,hogy bele szólok,de szerintem a folsav is,mint az összes többi ásványi anyag,és vitamin olyan,hogy hiába viszed be a napi bevitel 100%-át,az nem mind szívódik fel,nem mind raktározódik,hanem egy része kiürül a szervezetből! Egyszerű példa! C-vitamin! Dohányosoknak,eleve napi bevitel 200%-a kell,akkor egy kismamának? Szerintem a folsav is pontosan ilyen! Igen,fontos,az elevit felesleges! De mindenki tegyen belátása szerint! Ha esetleg nem tud valaki elég vitamint bevinni természetes úton,akkor szedjen csak elevitet,vagy gravidát,multivitamint,vagy amit akar! Mindenki eldönti maga,illetve a vérkép! :D
2012. jan. 27. 18:33
 15/17 anonim ***** válasza:
A 10. vagyok.Köszi,Kedves Kérdező!
2012. jan. 27. 18:38
 16/17 anonim ***** válasza:
És akkor mi van, ha 2006-os cikk? Szerinted pár év alatt megváltozott az emberi szükséglet? Tessék, itt egy frissebb cikk, bár ez is már elavult, mert már 3 éves, de itt is ugyanazt írják, hogy napi 1 mg-nál több nem kell, sőt, mesterséges folsavból még káros is. De mindegy, szedjél amit akarsz, nekem aztán édes mindegy.
2012. jan. 27. 19:21
 17/17 anonim ***** válasza:
2012. jan. 27. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!