Teherbe esés előtt valaki szedett valami vitamint, vagy gyógyszert, hogy könnyitse a foganást?
Figyelt kérdés
2012. jan. 27. 13:19
1/17 anonim válasza:
Amiatt nem, de folsavat érdemes szedni. A korai gerinc, idegrendszeri rendellenességet megelőzi, ha elegendő folsavad van már teherbe esésnél.
2/17 anonim válasza:
Semmilyen vitamin nem könnyíti meg sem a foganást, sem a megtapadást.
Én mindig akkor kezdtem el szedni a vitaminokat, amikor pozitívat teszteltem. 3 gyerek, semmi bajuk.
3/17 anonim válasza:
A vitaminok nemigen segítik a fogantatást. Esetleg folsavat és E vitamint érdemes, de csodát ne várj tőlük. Gyógyszert meg nyílván az szedett, akinek szüksége volt rá, pl. peteérés hiánya, vagy hormonzavar, de azt úgy is orvos írja fel.
4/17 A kérdező kommentje:
Nekem a nődoki javasolta, hogy kezdjem el szedni az elevitet, és a folsavat, mielőtt teherbe esnék. Két hónapja próbálkozunk, és nem tudom, hogy inkább abba hagyjam, és csak akkor szedjem, mikor már terhes vagyok.
2012. jan. 27. 13:34
5/17 anonim válasza:
én is úgy tudtam,hogy a tervezett terhesség előtt 3 hónappal ajánlott szedni. ártani nem árt. jól írta az egyik válaszoló, hogy a velőcső záródási rendellenességek megelőzésére. a mi időnkben nem volt ilyen. nekem fél centis nyitott hátgerincem van. 25 éves koromig nem is tudtam, csak marhára fájt a derekam, eg a hátam. mióta megszültem egy pokol a hátfájásom. szóval amit meg lehet előzni azt meg is kell. bajod nem lesz: vitamin. én szedtem előtte is és 16. hétig. gravidát
6/17 anonim válasza:
Mondjuk szerintem nem kell az elevit mellé a folsav plusszba. Az elevitbe van folsav, pont annyi, amennyire szükség lehet ilyenkor.
7/17 anonim válasza:
Szerintem pedig a folsav mellé nem kell az elevit :)
A folsav fontos a gerinc miatt, de felesleges annyi pénzt költeni vitaminra, ami sokkal több mint a nem terhes nő napi szükséglete. Aztán esetleg hónapokig szedje, mert nem mindenki esik elsőre teherbe.. én csak folsavat szednék
8/17 A kérdező kommentje:
Nekem a nődoki direkt kihangsúlyosta, hogy az elevit, vagy mindegy milyen vitaminban nincs annyi folsav mint amire szügségem volna.
2012. jan. 27. 14:51
9/17 anonim válasza:
Én szedtem a folsavat meg az Elevitet is, de csak onnantól hogy clostit kellett szednem. Nagyon nehezen estem teherbe, PCO miatt, 4.5 év után, ha végig szedem az Elevitet előtte, akkor a gatyám is rá megy:)
10/17 anonim válasza:
Én Folsavat,E vitamint,és Szelént szedtem.Nem kifejezetten a teherbeesés segítése végett-mivel ezt szeptemberben kezdtem,a baba projekt pedig decemberben idnult-de az is benne volt a pakliban.A tegnap teszteltem pozitívat.Most mindet letettem,és Femibiont kezdtem szedni,azt a típusát,amelyiket a 12. hét végéig kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!