Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbe esés előtt valaki...

Teherbe esés előtt valaki szedett valami vitamint, vagy gyógyszert, hogy könnyitse a foganást?

Figyelt kérdés
2012. jan. 27. 13:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Amiatt nem, de folsavat érdemes szedni. A korai gerinc, idegrendszeri rendellenességet megelőzi, ha elegendő folsavad van már teherbe esésnél.
2012. jan. 27. 13:27
 2/17 anonim ***** válasza:
62%

Semmilyen vitamin nem könnyíti meg sem a foganást, sem a megtapadást.

Én mindig akkor kezdtem el szedni a vitaminokat, amikor pozitívat teszteltem. 3 gyerek, semmi bajuk.

2012. jan. 27. 13:28
 3/17 anonim ***** válasza:
A vitaminok nemigen segítik a fogantatást. Esetleg folsavat és E vitamint érdemes, de csodát ne várj tőlük. Gyógyszert meg nyílván az szedett, akinek szüksége volt rá, pl. peteérés hiánya, vagy hormonzavar, de azt úgy is orvos írja fel.
2012. jan. 27. 13:32
 4/17 A kérdező kommentje:
Nekem a nődoki javasolta, hogy kezdjem el szedni az elevitet, és a folsavat, mielőtt teherbe esnék. Két hónapja próbálkozunk, és nem tudom, hogy inkább abba hagyjam, és csak akkor szedjem, mikor már terhes vagyok.
2012. jan. 27. 13:34
 5/17 anonim ***** válasza:
én is úgy tudtam,hogy a tervezett terhesség előtt 3 hónappal ajánlott szedni. ártani nem árt. jól írta az egyik válaszoló, hogy a velőcső záródási rendellenességek megelőzésére. a mi időnkben nem volt ilyen. nekem fél centis nyitott hátgerincem van. 25 éves koromig nem is tudtam, csak marhára fájt a derekam, eg a hátam. mióta megszültem egy pokol a hátfájásom. szóval amit meg lehet előzni azt meg is kell. bajod nem lesz: vitamin. én szedtem előtte is és 16. hétig. gravidát
2012. jan. 27. 14:03
 6/17 anonim ***** válasza:
Mondjuk szerintem nem kell az elevit mellé a folsav plusszba. Az elevitbe van folsav, pont annyi, amennyire szükség lehet ilyenkor.
2012. jan. 27. 14:05
 7/17 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig a folsav mellé nem kell az elevit :)

A folsav fontos a gerinc miatt, de felesleges annyi pénzt költeni vitaminra, ami sokkal több mint a nem terhes nő napi szükséglete. Aztán esetleg hónapokig szedje, mert nem mindenki esik elsőre teherbe.. én csak folsavat szednék

2012. jan. 27. 14:09
 8/17 A kérdező kommentje:
Nekem a nődoki direkt kihangsúlyosta, hogy az elevit, vagy mindegy milyen vitaminban nincs annyi folsav mint amire szügségem volna.
2012. jan. 27. 14:51
 9/17 anonim ***** válasza:
Én szedtem a folsavat meg az Elevitet is, de csak onnantól hogy clostit kellett szednem. Nagyon nehezen estem teherbe, PCO miatt, 4.5 év után, ha végig szedem az Elevitet előtte, akkor a gatyám is rá megy:)
2012. jan. 27. 15:08
 10/17 anonim ***** válasza:
Én Folsavat,E vitamint,és Szelént szedtem.Nem kifejezetten a teherbeesés segítése végett-mivel ezt szeptemberben kezdtem,a baba projekt pedig decemberben idnult-de az is benne volt a pakliban.A tegnap teszteltem pozitívat.Most mindet letettem,és Femibiont kezdtem szedni,azt a típusát,amelyiket a 12. hét végéig kell.
2012. jan. 27. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!