Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mindegyik vetéléssel csökken...

Mindegyik vetéléssel csökken az esély a teherbeesésre? Ez igaz? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Most olvastam ezt valahol. Már van gyerekem fél éve spontán elvetéltem, aztán ahogy letelt a "türelmi" idő azonnal teherbe estem, aztán most sajnos megint elhalt a terhességem. Most ezt olvasva kicsit megijedtem, hogy csökkennek az esélyeim a teherbeesésre, holott eddig elsőre összejött a teherbeesés.
2012. jan. 24. 17:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én ahogy pozitív lett a tesztem szedtem, szerencsére volt még otthon az előző vetélésből, így pont annyira elég volt míg elmentem a dokihoz, mert csak 2 hétre rá mentem hogy pozitív lett, minél kevesebbet vizsgáljon, és biztosan legyen szívhang:) Így is lett, kérnem sem kellett rögtön írta az utrot:)
2012. jan. 25. 10:38
 12/18 A kérdező kommentje:
Nekem is maradt még, úgyhogy én is, h aktuális lesz elkezdem majd szedni. CSak azt nem tudom, hogy mennyit szedjek?Most 3X1-et kellett.
2012. jan. 25. 10:45
 13/18 anonim ***** válasza:

Utrogestan helyett lehet alkalmazni progesteronos krémet, mert több kozmetikai termékbe beleteszik (szebb lesz az arcbőr). Neten rendelhető. A tenyéren keresztül szívódik fel a legjobban...

De azt tudni kell, hogy egy genetikailag sérült babát (jó esetben) az utrogestan sem tart meg, az csak az anyai hormonhiányt hidalja át.

2012. jan. 26. 03:07
 14/18 anonim ***** válasza:
szia.nem igaz. 4 terhessegem volt, az elso es 4.bol baba szuletett. mind a 4x elso probalkozasra estem teherbe, de nem tudtuk mi volt a problema a 2-3. terhesseggel. kitartast!
2012. febr. 3. 09:53
 15/18 anonim ***** válasza:
Nekem egy vetélés utáni terhességnél, amint kiderült, hogy az vagyok, rögtön írt a doki Duphastont. Nem értem, miért kell megvárni, hogy vetélés legyen ?! Szerintem, ha már egyszer van arra szer, hogy támogassák az anya szervezetét, hogy megmaradjon a baba, akkor igenis azonnal kell cselekedni kell. Nem kell mindent a természetre bízni, mert ha mindenki így tenne, elég sokan már nem élnének. :(
2012. febr. 3. 10:24
 16/18 anonim ***** válasza:

Az első "vetélésem" 15 hetesen történt. Elhalt a magzat és megműtöttek. Több, mint 2 év kellett, hogy megint terhes legyek. Már éppen feladtam. Gondoltam, hogy kiélem magam a hobbimban, aztán elmegyek és orvosi segítséget kérek. Ahogy nem a terhesség körül forgott az agyam, terhes lettem. Szerencsére most van egy 3 éves fiam.

Amikor 2 éves lett, szerettünk volna tesót. Nem sikerült. Pont, amikor a 12 hétbe léptem volna elvetéltem. Előtte egy héttel kezdtem barnázni. Rá 5 hónapra sikerült a tesó projekt. Most 31 hetes kismami vagyok.

2012. febr. 3. 11:06
 17/18 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Mi amikor a párommal eldöntöttük, hogy babát szeretnénk,nekünk az is az első hónapban összejött, azt hittük milyen szerencsések vagyunk aztán a 7-8. héten én is spontán elvetéltem. Nekünk is azt mondták, hogy várjunk 3 hónapot azt kivártuk. Újra kezdtünk próbálkozni ekkor is viszonylag hamar összejött a baba, a 3. hónapban lettem újra terhes. Ez a terhesség is vetéléssel végződött a 6.héten még volt szívhang a 8. meg már nem volt. Ekkor már teljesen el voltunk keseredve. Nekünk is azt mondta a doki, hogy csak 3 vetélés után vizsgálnak ki alaposabban. De mi már nagyon nem szeetük volna ezt a borzalmat mégegyszer átélni. Újbúl kivártuk a javasolt 3 hónapot és próbálkozi kezdtünk. Ekkor is hamar a 2. hónapban összejött a picuri. A doki javaslatára már az 5. héttől elkezdtem alkalmazni az utrogestant (azért nem azt írtam, hogy szedni, mert hüvelykúp formájában), ezt a 12.hétig kellett. És sikerül velünk maradt. Kislány, most múlt 15 hónapos, most épp alszik így tudok gyorsan írni. De ez a teherbeesés érdekes mert eddig max. a 3. hónapra mindig összejött. Most próbálkozunk a kistesóval, mert kicsi korkülönbséget szeretnénk. Most vagyunk a 4. hónapban. Igaz még csak eggyel több, de kitudja. Reménykedünk, hogy most sikerülni fog. Febr.17-re nem várom, nagyon nem. Amúgy nekem is azt mondták, hogy vetélés után inkább könnyebb a teherbeesés, mert erősödik az ember méhe. Reméljük így van! Ez az én tapasztalatom, remélem segítettem. Szorítok, hogy minél hamarabb egészséges babád lehessen. Szép napot!

2012. febr. 3. 12:22
 18/18 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Én is írtam ilyet valahol mostanában. De lehet, hogy félreérthető volt. Azért mondják ezt, mert :

1 vetélés : lehet genetikei hiba, véletlen, a természet szelektál.

2 vetélés : ez már nem lehet annyira véletlen, valószínűleg az anya hormonszintjeivel lehet valami gond, ezen tud segíteni az utro. Minél korábban kezdi el szedni az anyuka, annál hatásosabb. A legjobb mindjárt peteéréstől szedni.

Ha ez sem segít, és harmadszorra is vetélés lesz, akkor gondolnak a dokik véralvadási zavarokra, esetleg öröklődő génhibákra, vagy a méh alaki eltéréseire.

Ezek a teherbeesést nem biztos, hogy gátolják, de a baba kihordását inkább.

És persze ott van az is, hogy ha nem ürül ki a méh magától, akkor műtét, és minden műtétnek kockázata van, összenövések, petevezeték elzáródás és társai.

Ezak miatt a dolgok miatt mondják, hogy minden egyes vetélés után kisebb az esély egy egészséges terhességre. :-(

És hogy miért csak a harmadik után vizsgálódnak? Hát a mocskos anyagiak miatt...

Mert nekik fölösleges pénzkidobás, ha nincs semmi baj, csak a véletlen miatt volt az első.

És hogy mi mit érzünk közben, nekik az nem számít. :-((

Statisztikák szerint dolgoznak, hogy hogy olcsóbb a tb-nek. :-((

2012. febr. 3. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!