Mindegyik vetéléssel csökken az esély a teherbeesésre? Ez igaz? Tapasztalatok?
Utrogestan helyett lehet alkalmazni progesteronos krémet, mert több kozmetikai termékbe beleteszik (szebb lesz az arcbőr). Neten rendelhető. A tenyéren keresztül szívódik fel a legjobban...
De azt tudni kell, hogy egy genetikailag sérült babát (jó esetben) az utrogestan sem tart meg, az csak az anyai hormonhiányt hidalja át.
Az első "vetélésem" 15 hetesen történt. Elhalt a magzat és megműtöttek. Több, mint 2 év kellett, hogy megint terhes legyek. Már éppen feladtam. Gondoltam, hogy kiélem magam a hobbimban, aztán elmegyek és orvosi segítséget kérek. Ahogy nem a terhesség körül forgott az agyam, terhes lettem. Szerencsére most van egy 3 éves fiam.
Amikor 2 éves lett, szerettünk volna tesót. Nem sikerült. Pont, amikor a 12 hétbe léptem volna elvetéltem. Előtte egy héttel kezdtem barnázni. Rá 5 hónapra sikerült a tesó projekt. Most 31 hetes kismami vagyok.
Sziasztok!
Mi amikor a párommal eldöntöttük, hogy babát szeretnénk,nekünk az is az első hónapban összejött, azt hittük milyen szerencsések vagyunk aztán a 7-8. héten én is spontán elvetéltem. Nekünk is azt mondták, hogy várjunk 3 hónapot azt kivártuk. Újra kezdtünk próbálkozni ekkor is viszonylag hamar összejött a baba, a 3. hónapban lettem újra terhes. Ez a terhesség is vetéléssel végződött a 6.héten még volt szívhang a 8. meg már nem volt. Ekkor már teljesen el voltunk keseredve. Nekünk is azt mondta a doki, hogy csak 3 vetélés után vizsgálnak ki alaposabban. De mi már nagyon nem szeetük volna ezt a borzalmat mégegyszer átélni. Újbúl kivártuk a javasolt 3 hónapot és próbálkozi kezdtünk. Ekkor is hamar a 2. hónapban összejött a picuri. A doki javaslatára már az 5. héttől elkezdtem alkalmazni az utrogestant (azért nem azt írtam, hogy szedni, mert hüvelykúp formájában), ezt a 12.hétig kellett. És sikerül velünk maradt. Kislány, most múlt 15 hónapos, most épp alszik így tudok gyorsan írni. De ez a teherbeesés érdekes mert eddig max. a 3. hónapra mindig összejött. Most próbálkozunk a kistesóval, mert kicsi korkülönbséget szeretnénk. Most vagyunk a 4. hónapban. Igaz még csak eggyel több, de kitudja. Reménykedünk, hogy most sikerülni fog. Febr.17-re nem várom, nagyon nem. Amúgy nekem is azt mondták, hogy vetélés után inkább könnyebb a teherbeesés, mert erősödik az ember méhe. Reméljük így van! Ez az én tapasztalatom, remélem segítettem. Szorítok, hogy minél hamarabb egészséges babád lehessen. Szép napot!
Szia!
Én is írtam ilyet valahol mostanában. De lehet, hogy félreérthető volt. Azért mondják ezt, mert :
1 vetélés : lehet genetikei hiba, véletlen, a természet szelektál.
2 vetélés : ez már nem lehet annyira véletlen, valószínűleg az anya hormonszintjeivel lehet valami gond, ezen tud segíteni az utro. Minél korábban kezdi el szedni az anyuka, annál hatásosabb. A legjobb mindjárt peteéréstől szedni.
Ha ez sem segít, és harmadszorra is vetélés lesz, akkor gondolnak a dokik véralvadási zavarokra, esetleg öröklődő génhibákra, vagy a méh alaki eltéréseire.
Ezek a teherbeesést nem biztos, hogy gátolják, de a baba kihordását inkább.
És persze ott van az is, hogy ha nem ürül ki a méh magától, akkor műtét, és minden műtétnek kockázata van, összenövések, petevezeték elzáródás és társai.
Ezak miatt a dolgok miatt mondják, hogy minden egyes vetélés után kisebb az esély egy egészséges terhességre. :-(
És hogy miért csak a harmadik után vizsgálódnak? Hát a mocskos anyagiak miatt...
Mert nekik fölösleges pénzkidobás, ha nincs semmi baj, csak a véletlen miatt volt az első.
És hogy mi mit érzünk közben, nekik az nem számít. :-((
Statisztikák szerint dolgoznak, hogy hogy olcsóbb a tb-nek. :-((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!