Mi történik az első vizsgálaton?
Így van, rákszűréshez kenetet fognak venni, ha nem volt 1 éven belül szűrésen a feleséged. Végezhet manuális vizsgálatot az orvos, illetve uh géppel megnézi a feleségedet (hüvelyi vizsgálat), hogy lehet-e látni a petezsákot és érzékelhető-e az embrió szívverése.
Beutalókat fog adni vérvételre, vizeletvizsgálatra, és ha időben közel jártok már a 12. héthez (pl. a 7. héten vagytok már), akkor a 12. heti ultrahangvizsgálatra is be kell jelentkeznetek. Ezt általában nem az orvos végzi, hanem kórházba kell menni (vagy spéci magánrendelésre), mivel ez egy nagyon alapos vizsgálat, megméricskélik a magzatot keresztbe-kasul, hogy minden a normális értékek szerint alakult-e odáig. :-)
Gratulálok nektek és boldog babavárást!
Nekem beutalókat nem adott, úgy tudom, azt majd a háziorvos adja ki, ha már meglesz a kiskönyv (védőnő állítja ki). Ha magánorvoshoz mész, akkor ő csinálja majd a 12 hetes uh-t is.Boldog babavárást!
(előző voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!