Miért van az, hogy aki felelőtlenül szexel, az egyből teherbe esik, és az aki már hónapok/évek óta szeretne babát, annak sehogy sem jön össze?
Szerintem lelki okai vannak, igen. Aki felelőtlenül szexszel (nem gondol a következményekre), az nem is stresszeli sem saját magát, sem pedig a partnerét a mindenáron megtermékenyülni akarással. Egyszerűen élvezi a szexet. Az, hogy később mit tesz, már más tészta.
Ha egyébként nincs olyan testi elváltozás, ami miatt nem "jön össze" a baba, akkor annak szerintem lelki okai vannak. Nem jó túltervezni sem, meg kell találni a középutat.
Persze!
Bár mi terveztük a babát, mi sem gyúrtunk rá jobban a kelleténél. Szeretkeztünk,ahogy szoktunk, csak már nem védekeztünk. Kisfiam első hónapban megfogant. Sógornőm fogalmazta meg jól,hogy szerinte azért jött össze nekünk elsőre, mert egy percig nem gondoltuk,hogy nem.
Mi tényleg úgy álltunk hozzá (nem olvastunk előtte semmilyen fórumot, nem néztünk peteérést stb.), hogy ha nem védekezünk,akkor terhes leszek!:)
Nálunk is védekezés mellett jött a lányom, de hála az égnek megtartottuk.
A napokban két kérdést is olvastam itt, hogy valaki megcsalta a férjét/párját, terhes lett és nem tudja ki az apa és ha nem a férje/párja, akkor elveteti.
Na az ilyennek varrnám össze a lyukát, aztán hagynám elmélkedni egy sötét szobában. Nem írtam nekik kritikát, pedig megmondtam volna szívesen a magamét.
Valószínű lelki okai vannak a dolognak.
Akik akarnak babát, rágörcsölnek, készülnek rá, stb..., aki meg félre k.fél, nem törődik a védekezéssel. A leggusztustalanabb, hogy esetleges nemi betegségeknek teszi ki a párját is azzal, hogy nem bír a vérével.
Igazatok van...aki felelőtlenül tolja a világbab a szekerét, annak jönnek a babák csőstül, és elsőre..
Minap láttam egy 16 gyerekes (MAGYAR) anyukát a tv-ben, nagy a szegénység, de megvannak...
Terhességi tesztet (én ROMEDET szoktam) azért érdemes otthon tartani, és elengedni magunkat néha - lelkileg is - azt mondják, hogy ha odabent minden rendben és nem görcsölünk rá a témára, könnyebben összejön a baba.
Szerintem ez a világ nem fekete-fehér. Aki görcsöl, mert nagyon nem szeretne, annak is becsusszan a baba. (Tudom, tudom, tehetne mást is mint fél, de védekezés mellett is láttam már ilyet.)
Én úgy gondolom a miértekre világnézeti válasz van, racionális nincs - csak max. azt hisszük, hogy van (és ez már megint egy hit).
Hozzám missed ab műtétnél a folyosón egy fiatal hölgy odalépett, hogy "nem magzatelhajtásra vársz, ugye?" Ha ezen marcangolni akartam volna magam, akkor lehetett volna. De ezekre a kérdésekre nincs (matematikai) válasz, nem érdemes keresni... Inkább pozitív gondolatokkal foglalkozzunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!