Ha valaki fogamzásgátló tabletta mellett esik teherbe, annak általában megjön a menstruációja vagy nem?
Figyelt kérdés
Kérdeztem erről egy orvost és egy gyógyszerészt. A gyógyszerész szerint nem jön meg a vérzés, mert az "kimosná" a magzatot, a "félig" orvos barátnőm szerint pedig megjön, mert a fogamzásgátló provokálja a vérzést. Arra lennék kíváncsi, hogy aki így esett teherbe annak volt közben menstruációja vagy nem? Előre is köszönöm a válaszokat!2009. máj. 27. 18:19
1/4 anonim válasza:
ismerösöm volt igy, nem jött meg neki.. poz lett a tesztje semmi baja nem volt. ha megjön akkor a vérrel távozik ha ott volt..
32
2/4 A kérdező kommentje:
Én azért gondolkoztam el ezen, mert most fogom elkezdeni a 3. levél fogamzásgátlómat. Előző hónapban megjött, de fele annyi volt egész menstruáció alatt, mint máskor egy gyengébb nap alatt. A menstruáció vége felé volt pár csepp piros vér, azelőtt végig csak barna. Úgy gondoltam ez a gyógyszer mellékhatása, mert többen is említették, hogy jelentősen csökkentheti a menstruáció mennyiségét. Semmit nem érzek és éreztem magamon. Tulajdonképpen az e-havi menstruációmat mára várom, vagy holnapra, nem tudom eldönteni, előző hónapban 7 napos szünet szerdáján jött meg, gondolom belefér, ha most csak csütörtökön fog. Így nem is aggódom, csak szöget ütött a fejemben, hogy mi van ha... Ezelőtt nem szedtem semmilyen fogamzásgátlót, ha ez számít valamit.
2009. máj. 27. 18:38
3/4 anonim válasza:
Szia! Én bizony 10 évig szedtem ugyanazt a gyógyszert és egy csúnya megfázás és az arra szedett antibiotikum gyengítette a fog. gátló hatását és teherbe estem, Nekem rendesen, napra pontosan megjött csak kicsit kevesebb volt és barnásabb és csupán 3 napig tartott. De mivel akkor is beteg voltam, arra fogtam... Aztán a következő hónapban is ugyanígy volt... Akkor már gyanút fogtam és mivel éppen amúgy is mentem volna nőgyógyászhoz, gyorsan kértem időpontot.. Ő meg megállapította, hogy babám lesz... Ja! Egyébként fura szerzet vagyok, mert egyik terhességem alatt se volt semmilyen terhestünetem... Tehát létezik terhesség gyógyszer mellett, vérzéssel is, úgy, hogy közben nem lesz semmi baja a babának. A dokim szerint a szervezet "emlékszik".. Egy tesztet megér...
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Nekem az volt gyanús, hogy tényleg nagyon kevés volt, végülis az ideje normális volt, csak a minősége és mennyisége nem. A tablettára fogtam. Antibiotikumot nem szedtem, csak algopyrint a fejfájásra, mert nem tudom, hogy gyógyszermellékhatás vagy front miatt, de iszonyúan fájt a fejem, mostanra múlni kezdett, pont mire vettem erősebb fejfájáscsillapítót. Egyszer egyik délután furcsán éreztem magam, remegett a kezem itthon lázat mértem 37,5 volt erre is ettem egy algopyrint, ez volt délután 4-kor, 7-kor még 37,2 volt a hőm. Gondolom stressztől volt, mert hatalmas dugóba keveredtem autóval a városban, a 10 perces út tartott 1,5 óráig. A gyógyszer szedése mellett még most 2 levél után is megszakításos védekezést alkalmazunk, egyetlen egyszer csináltuk "végig", de már az is a 2. levél szedése közben volt. Az én gyógyszerem pedig első tablettától véd (Meliane). Szóval nem tudom az algopyrin esetleg változtathatott a fogamzásgátló védőképességén?
2009. máj. 27. 19:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!