Hogy tudok kicsit hatni a páromra babavállalás szempontjából?
18évesek vagyunk, és 1,5éve vagyunk együtt. Tudom, fiatalok vagyunk, és még bármi lehet:) De beszéltünk már errőlm és neki az a véleménye, hogy diploma után, ha nekiálltunk dolgozni,a kkor jöhet az esküvő, és ha sikerül 1évvel utána (amikor már lesz vmennyi pénzünk), akkor a baba. Ez kiszámolva olyan 25éves korunk körül lenne. Egyrészt nagyon örülök neki, hogy ilyen felelősségteljesen gondolkozik, hogy nem akar gyereket vállalni a semmire. Másrészt viszont én előbb szeretnék :) Ő ettől nyugodtan tanulhatna, én folytatnám a sulit levelezőn. De természetesen ezt sem a közeljövőbe gondoltam, hanem 21-22 éves korunk után. Ennyi idősen már biztos, hogy a szülők is örömmel vennék az unokát mind2 részről és segítenének mindenben.
Mivel tudnám rávenni arra, hogy előbb vállaljunk babát?
Mint írtam, tudom, hogy fiatalok vagyunk ehhez, de komoly a kapcsolatunk. Éretten állunk hozzá a jövőnkhöz is és most még tényleg nem szeretnénk babát, így felelősségteljesen védekezünk is. Tudom, hogy a legfontosabb a tanulás, és hogy majd legyen pénzünk, de ti mit tennétek? És mivel tudok hatni rá?
Ne próbáld előbb rávenni.. Az én első kapcsolatom pont emiatt ment tökre, a mai napig sajnálom. Erőltettem, hogy hamarabb akartam a babát, mint ahogy megbeszéltük, és ahogy anyagilag is jöhetett volna. EGyszer csak azt vettem észre, hogy elhidegült tőlem.. A nagy beszélgetéskor elmondta, hogy megijedt attól, hogy nem tudunk közösen dönteni, nem vagyunk egy hullámhosszon. Nem tudtuk helyrehozni.
25-29 évesen még bőven fiatal szülők lesztek. Ne rontsd el...
De ha Te levelezőn tanulsz és gyereket nevelsz, amiért fizetni kell, és ő suliba jár nappalin, akkor miből tartjátok el magatokat?
Ez fontos információ, mert nyilván ha erre nincs válasz, akkor nehéz lesz rá hatni.
Persze, ez szép, ő tanul, te is levelezőn, és ki tartja el a gyereket, miből?
Igazából ne akarj rá hatni, a gyerekvállalás nem szabad, hogy kényszer legyen. Hidd el, nem olyan egyszerű ám.
Ok, hogy vannak szülők, de két felelősségteljes felnőtt nem azért szül (idő előtt), hogy a szülők tartsák el őket utána.. Nekem van olyan 38 éves házaspár ismerősöm, hogy még mindig a szülők tartják el őket a két gyerekükkel együtt. Nagyon visszatetsző.
Kell, hogy legyen "alap", és nemcsak anyagilag. Érzelmileg, lelkileg, tapasztalatilag, mindenhogy.
Nem a szülőknek szülünk. Úgy kell vállalni gyereket, hogy segítség nélkül is menjen. Persze ha emellett segítenek, az mindig jól jön, de így, a semmire ne vállaljatok semmit.
A párod jól gondolkodik.
Tök mindegy milyen világ van és hogy hogy állnak a szülők. Az ő nyakukra soha nem vállalnék gyereket.
Engem felneveltek, az unokáikat nem az ő dolguk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!