Ha nincs ovulációm, akkor soha nem eshetek teherbe, vagy azt ki lehet valamivel hívni? Valami gyogyszerrel?
Természetesen ovuláció nélkül lehetetlen megtermékenyülni. Ebben az esetben Clostilbegytet szoktak felírni, de ahhoz kell, hogy azt megelőzően vérzésed legyen (akár spontán, akár gyógyszerrel (Norcoluttal) előidézve).
Honnan tudod, hogy nincs ovulációd? Mit/miket tapasztalsz? Orvosnál voltál?
Szia!
Nekem sem volt ovum,kaptam rá gyógyszert(closti+duphaston), ezeket 3 hónapig szedtem,és a gyógyszer abbahagyása utáni hónapban teherbe estem :-)
Esélyed megvan,ne aggódj!!Drukkolok.
28 hetes kismama
1) vannak, akik 3-4 havonta menstrualnak, amit megelozhet ovulacio - illetve nehez elkepzelni, hogy valodi menstruacio letrejojjon ovulacio nelkul
2) ha tenyleg nincsen ovulaciod, annak is sok oka lehet (sovanysag, pajzsmirigy problema, agyalapi mirigy problema, mellévesekéreg probléma, petefészek problema, genetikus elteresek stb.), mellyek nagy reszet az endokrinologusod remelhetoleg ki tudta zarni a vizsgalatai alapjan. Ezesetben egy hormonalis ovulacio-idukcio/kivaltas vagy tamogatas orvosilag megalapozott. Amennyiben erett petesej ovulacioja kivalthato, biztosan lehet gyermeked (akar termeszetes uton, akar lombikbebi programban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!