Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Méhen kívüli terhesség után...

Méhen kívüli terhesség után mennyi az esély rendes terhességre?

Figyelt kérdés

Csütörtökön volt egy műtétem, sajnos kiderült hogy méhen kívüli a picikém, a petevezetékbe volt beágyazódva, arra lennék kíváncsi ha legközelebb teherbe esek akkor valószínű hogy megint méhen kívül lesz, azt mondta a doki hogy valami szűkület van ott és nem bírt lemenni a méhembe. Annyira aggódok hogy átkell élni megint ezeket a szörnyű pillanatokat.

Van esetleg olyan tea ami segítene hogy jó helyre kerüljön a babám legközelebb, vagy ami segítene ezt a szükületet megszüntetni.

Szeretném ha a tapasztalataitokat megosztanátok velem.

2012. jan. 16. 20:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szia! Csak most vettem észre, hogy írtál. nem igazán mondott semmit sem a doki, azt mondta, hogy kinézetre mindkét petevezetékem egészségesnek néz ki de persze nem végeztek átjárhatóságit, hogy pontosabbat tudjanak mondani. Így is 2 órán keresztül műtöttek, képzeld, a jobb oldali petevezetékemben látták műtét előtt a terhességet, műtét alatt kiderült, az csak egy ciszta, a valódi terhesség bal oldalon volt. A dokim átjárhatóságit javasolt 3 hónap múlva. Ami nekem eszembe jutott az az, hogy el kellene menni gyógykezelésre Szováta, Hévíz, Harkány, állítólg az iszappakolások, gyógyfürdők nagy eséllyel javítják a károsodott petevezetékeket. Én ezt kipróbálom, úgy döntöttem, a dokim is helyeselte és esetleg azután jöhetne egy átjárhtósági vizsgálat.Ahogy már írtam, nekem bal oldalon már elzáródott a petevezetékem egy korábbi méhen kívüli terhességtől, ezért a dokim is nagyon csodálkozott, hogy egyáltalán hogy is jöhetett létre ott terhesség. Ezzel azt akarom momndani, hogy ezek a károsodott petevezetékek mindenre képesek.
2012. febr. 11. 16:33
 12/16 bzsuzsi2 válasza:
Szia!Nekem most volt a masodik mutetem.Ot evvel ezelott a bal oldali,most pedig a jobb oldali petevezetoben volt a baba.Mindkettonel muteti uton tavolitottak el a petevezetot,igy most mar csak lombik baby programban vehetek reszt.Az elso mehen kivuli utan nekem is ilyen felelmeim voltak,mint neked.Csinaltattam a meg meglevo jobb oldalinal egy atjarhatosagi vizsgalatot,ahol nem talaltak hegesedest,sem elzarodast,de a masodik terhessegem is sajnos megrekedt a petevezetoben.Az elsonel hamar megrepedt a vezetek,a masodiknal viszont csak a 10.heten derult feny,voltam ultrahangon,ahol bizony felre diagnosztizaltak,mert a szikholyag ugy nezett ki,mint a mehem,en sem vettem eszre kulonbseget.A mehnyak zart volt,bar folyamatos barnazasom mellett semmifele mas jelzes nem utalt mehen kivulire.Verezni kezdtem,mint egy mensi,azt mondtak elment a baba,spontan veteles,de mikor 3 het mulva kontrollra mentem ott volt a baba meghalva a petevezetoben.A szikholyag 6 cmes volt.Azonnal felvettek a korhazba mutetre,meg aznap kiszedtek.Fenykepet is csinaltak a laparoszkopia soran,mert az orvos sem latott ilyen nagyot azelott.A petevezeto mar hajszal vekony volt,de nem repedt meg.Hihetetlen,de megis megtortent.Viszont remelem nalad nem igy lesz.Higgy benne,hogy jol alakul!Pozitivan kell gondolkozni!Sok sikert es kitartast!
2012. febr. 11. 21:21
 13/16 renni23 válasza:
Szia sajna nekem is volt de nekem kivettek a jobb petevezetekem es ra nemsokara kideult hogy a masik elvanyarodva de teherbe estem de ismet mehenkivuli ey volt 3 honapja hogz megmutotek most megyek majd vissza petevezetek atfuvasra sajna lehetc meg mehenkivuli nekem ez volt a 3 dik mert ay elso vetelesvolt es akkor derult ki mellete sajna mehenkivuli is vagyok de szoritok neked
2013. máj. 31. 13:12
 14/16 anonim ***** válasza:

Szasztok! Bár ez egy elèggè règi kèrdès lehet, hogy valakinek aktuális.2014.05.10 èn műtöttek mèhenkívüli miatt a baba a bal oldali petevezetőben akadt el. Emiatt eltávolították a petevezetőt is.Nagyon vártuk pedig a kistesót... De itt van a jó hír ès a remèny mindannyiótoknak:8 hónappal kèsőbb pont, mikor ennek a csöpsègnek kellett volna születnie kiderült , hogy ismèt áldott állapotban vagyok.Persze izgultam, hogy jó helyen van- e a baba,6. Hèten már nem bírtam magammal megnèzettem UH-on. Monták, hogy jó helyen van ès pulzál a szívcső is:)mikor kijöttel annyira örültem,hogy elis sírtam magam:)

Most vagyok 14+7 napos:) Csak azèrt írtam le, hogy tudjátok van rá esèly ès pèlda is, hogy mèhen kívüli után egy pezevezezèkkel is várandósok lehettek.:)kívánom, hogy mihamarabb teljesüljön szívetek kívánsága!

2015. márc. 18. 15:07
 15/16 anonim ***** válasza:

Gratulálok! :)

Én a 7-es vagyok, azóta két kislány anyukája, és várjuk a kisfiunkat. :) 4,5 éve volt a műtét, nálunk tökéletesen nem szàmít, hogy csak egy petevezetékkel próbálkoztunk.

2015. márc. 21. 06:02
 16/16 anonim ***** válasza:
Szia 7es! Ez csúcs szuper! Èn is Gratulálok nektek!Kiderült mi is kisfiút várunk.Ma töltöttem be a 18.hetet.Te hol tartasz? Ha gondolod írj privit.
2015. ápr. 9. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!