Elmerjek így menni orvoshoz?
6 hónapja próbálkozunk, nem sikerül teherbe esnem. Mellette rendszertelen ciklus, gyanítom, hogy nincs peteérésem. Küzdők a túlsúllyal, már diétázom egy hónapja. Hőgörbét sajnos nem vezetek.
Nem fog goromba lenni a doki, hogy már 6 hónap után képes vagyok orvoshoz menni? Meg majd jön a túlsúllyal stb???
Nem is konkrétan az zavar, hogy még nem sikerült a baba, hanem az, hogy tudom, hogy van valami baj (hormonok vagy más) és tudom, hogy magától nem fog megjavulni. Barátcserjével meg ezekkel nem akartam még kisérletezni.
Köszönöm a bátorítást, hát ne tudjátok meg mennyire bevagyok sz.rva... :D Bocsánat, de így van.... Amúgy is félek az orvosoktól, a nődokiktól pláne, eddig csak rossz tapasztalatom van... Utána néztem egy a közelben rendelő dokinak a neten, dícsérik, állítólag a kedvességéről híres, na hozzá megyek el asszem, remélem velem is kedves lesz.
Köszönöm mégegyszer!
Szia!
Én először nem nődokihoz mennék, az tényleg nem csinál semmit, én egy jó endokrinológust keresnék. Ő vérvételből megnézi neked a hormonokat, megnézi a Pco gyanuját, túlsúly esetében nagyobb a valószínűsége sajna lásd én! Megnézi a pajzsmirigy értékeket. Ez csak egy vérvétel. Ő nem fog elzavarni, de nyugodtan mondhatod neki hogy 1 éve próbálkoztok. Megnézi a terheléses cukor és inzulin vizsgálatot. Ha ezek mind rendbe, jön a párod andrológiai vizsgálata, ha itt sincs hiba, akkor jön a nődoki aki néz egy petevezeték átjárhatóságit.
Figyelj csak a www.pcos.hu oldalon találsz egy tesztet, ha azt kitöltöd becsületesen, kiderül van e Pco lehetősége. Ha esetleg az vagy ne keseredj el, megvan az ok, és gyógyszerrel (merckformin) diéta és mozgás segítségével sikerülni fog a terhesség:)
Én csak tudom, én nekem elment 3 év a semmire, mire rájöttek hogy Pcom van, és kezeltek és terhes is lettem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!