Meddőségibe járunk, mi lesz a következő lépés?
Mi az az inszem?
miért kell a lombik?
Szia!
A doki az alapján dönti el, hogy inszem, vagy lombik, hogy mi a probléma. Ha lát esélyt az inszemmel, akkor kötelesek azzal kezdeni, csak így fizeti a TB. Ha azzal esélytelen, akkor rögtön lombik. Persze a várólista végére kerülsz, és lehet, hogy még pár hónapot várni kell.
Inszemnél ciklus harmadik napjától 5 napon át clostit kellett szednem, majd a 12-ik napon este tüszőrepesztő szuri, és 36 órával később az inszem. UH-n nézték hogy hány tüsző érik, az inszem napján is, és előtte kb kétszer. Utána 14 napig utrogestan, akkor teszt, vérvétel, ha pozi akkor tovább kell szedni, ha negatív, abba kell hagyni.
A lombik nem mindenkinél egyforma, nekem ciklus első napjától két hét fogamzásgátló, közben egy UH, hogy minden rendben van-e. Abbahagyás utáni harmadik napon kezdtem szúrni a hormonokat, kétnaponta UH. Amikor a doki elég szépnek találta a tüszőket, abba kellett hagyni, volt egy nap szünetem, majd a tüszőrepesztőt órára pontosan kellett beadni. 36 óra múlva petesejt leszívás altatásban. Utána rögtön megmondják mennyi lett, egy óra pihenés után kísérővel haza lehet menni. Másnap lehet érdeklődni, hogy mennyi termékenyült meg, és akkor mondják meg a beültetés időpontját is. Általában három napos embriókat ültetnek be, de ha nagyon szépek, akkor lehet, hogy öt naposakat. A beültetés hasonló az inszemhez. Fél óra fekvés utána, aztán lehet hazamenni, utrogestan (vagy más progeszteron készítmény) két hétig, aztán teszt, vérvétel. Innen már úgy megy, mint az inszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!