Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Meddőségibe járunk, mi lesz a...

Meddőségibe járunk, mi lesz a következő lépés?

Figyelt kérdés
Megvan minden eredmény pár nap múlva megyünk megbeszélésre ahol az orvos értékeli az eredményeket és lesz ultrahang is ! Ezután ott helyben dől majd el ,hogy Inszem vagy Lombik lesz ? Hanyadik naptól "szokás " kapni a hormonokat stb ha kell ?
2012. jan. 10. 21:33
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Mi az az inszem?

miért kell a lombik?

2012. jan. 10. 21:54
 2/8 Manka68 ***** válasza:

Szia!

A doki az alapján dönti el, hogy inszem, vagy lombik, hogy mi a probléma. Ha lát esélyt az inszemmel, akkor kötelesek azzal kezdeni, csak így fizeti a TB. Ha azzal esélytelen, akkor rögtön lombik. Persze a várólista végére kerülsz, és lehet, hogy még pár hónapot várni kell.

Inszemnél ciklus harmadik napjától 5 napon át clostit kellett szednem, majd a 12-ik napon este tüszőrepesztő szuri, és 36 órával később az inszem. UH-n nézték hogy hány tüsző érik, az inszem napján is, és előtte kb kétszer. Utána 14 napig utrogestan, akkor teszt, vérvétel, ha pozi akkor tovább kell szedni, ha negatív, abba kell hagyni.

A lombik nem mindenkinél egyforma, nekem ciklus első napjától két hét fogamzásgátló, közben egy UH, hogy minden rendben van-e. Abbahagyás utáni harmadik napon kezdtem szúrni a hormonokat, kétnaponta UH. Amikor a doki elég szépnek találta a tüszőket, abba kellett hagyni, volt egy nap szünetem, majd a tüszőrepesztőt órára pontosan kellett beadni. 36 óra múlva petesejt leszívás altatásban. Utána rögtön megmondják mennyi lett, egy óra pihenés után kísérővel haza lehet menni. Másnap lehet érdeklődni, hogy mennyi termékenyült meg, és akkor mondják meg a beültetés időpontját is. Általában három napos embriókat ültetnek be, de ha nagyon szépek, akkor lehet, hogy öt naposakat. A beültetés hasonló az inszemhez. Fél óra fekvés utána, aztán lehet hazamenni, utrogestan (vagy más progeszteron készítmény) két hétig, aztán teszt, vérvétel. Innen már úgy megy, mint az inszem.

2012. jan. 11. 04:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem valószínű,hogy először inszemed lesz,én is jan.4-én voltam túl az elsőn.Clostyt kellett szednem a 3.naptól 2x1et,aztán uh a 10.napon,ott látták h szépen érnek a tüszők,aznap este otthon be kellett adnom a tüszőrepesztőt,aztán 2 nap múlva mentünk az inszemre,utána 2x1 utrogestant kell szednem,aztán majd jövő hét kedden megyek tesztre,addig várakozás.....
2012. jan. 11. 13:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit fog javasolni az orvos ,mert a Clostytól egyre kevesebb majd a végén egyáltalán nem értett meg tüszőm ... !
2012. jan. 11. 21:29
 5/8 anonim ***** válasza:
3.válaszoló:te nem a Forgácsba jársz véletlenül?csak úgy kérdezem...a tüszőrepesztő injekciót magadnak kell beadni?Én rosszul lennék...azt nem ők adják be?
2012. jan. 12. 09:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia.Én Tapolcára járok,novemberben kezdtük,de mártöbb,mint 2 éve szeretnénk babát,de nagyon!Üdv,és kitartás!
2012. jan. 12. 18:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja és a tüszőrepesztőt magamnak adtam be,kibírható....a cél érdekében.:)))
2012. jan. 12. 18:52
 8/8 Manka68 ***** válasza:
Én az összes szurit magamnak adtam be, nem volt kedvem minden nap rendelőbe mászkálni. Első alkalommal megmutatták hogyan kell, aztán már ment magától. :-)
2012. jan. 13. 04:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!