Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Jár valaki Pécsre a meddöségibe?

Jár valaki Pécsre a meddöségibe?

Figyelt kérdés
Az Édesanyák utjára.Kihez?Most volt a második inszem ezután lombik lesz.Milyen vizsgálatokat csinálnak elötte?majdnem 2éve csináltak laparoszkopiát,azt is megismétlik?És ott elvégzik?Köszi!
2011. dec. 19. 12:37
 1/9 A kérdező kommentje:
hányadik napokon kell menni vérvételre?ha megjön a menzim felhivom öket de addigis kiváncsi vagyok.
2011. dec. 19. 12:38
 2/9 anonim ***** válasza:

Igen, mi oda járunk, vagyis már csak jártunk, Várnagy doktorhoz. Júliusban mentünk először, 3. és 21. napi vérvételt csináltak, és mivel még nem volt méhtükrözésem - és ez a lombikhoz kötelező -, ezért azt is megcsinálták a kövi ciklusban. Páromnál néztek spermaképet, aztán volt még egy vérvétel mindkettőnktől talán HIV-re, vagy ilyesmire, és utána már mehetett is a lombik.

Igaz a munkám miatt 1 hónapot csúsztunk, de októberi ciklusban már lombikoztunk, és az 1. sikerült is :)))

Szerintem nem kell a lapart megismételni, mivel a lombiknál nem számít, hogy átjárható vagy-e, max. neked is méhtükrözés lesz, de az nem nagy ügy.

2011. dec. 19. 17:16
 3/9 A kérdező kommentje:
köszi és gratulálok!Mi az a méhtükrözés?altatnak?Akkor ki kell hagyni azt a honapot ha megcsinálják?Most voltam a 3.napi vérvételen,szerinted kb melyik honapban kezdhetjük el?már négy éve küzdünk..kellett élettársi nyilatkozat?nektek miért kellett a lombik?menyit vártatok rá?Köszi
2011. dec. 22. 20:28
 4/9 anonim ***** válasza:

A méhtükrözést (hysteroscopia) altatásban végzik, kb. 10 perc az egész, és megnézik a méhet belülről, hogy minden rendben van-e, nincs-e valami akadálya a megtapadásnak. Ezt a ciklus első felében végzik, abban a hónapban persze nem indul a lombik, de a következőben már akár mehet is.

Mint írtam júliusban mentünk először, és a szeptember elejei ciklusomban már mehetett volna a lombik, csak nekem még nem volt alkalmas, tehát mi kb. 3 hónap alatt jutottunk el a kezdésig. Nálam a hormonokkal semmi baj nem volt, gondolom ha valamire kell gyógyszert szedni, akkor kitolódik ez az időpont.

Élettársi nyilatkozatról nem tudok mit mondani, mert mi össze vagyunk házasodva.

Nekünk a 35. próbálkozós hónapban volt a lombik, ami sikerült is :) A páromnak látóterenként csak 1-1 kiskatonája van, nekem pedig el vannak záródva a petevezetékeim... Tehát spontán esélyünk sem volt.

Nálatok mi a baj?

Ha van még kérdésed írj nyugodtan!

2011. dec. 26. 22:21
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi.Nekem magas a prolactinom,a páromnak meg csak 5 millio mozgo spermája van:(szeretnénk ha minél elöbb elkezdödne a lombik mert már 4éve várunk a Babára.Egyszer voltam terhes de a 12.héten meghalt:((( Most voltam a 3-ik napi vérvételen meg a párom is,majd a 21-ikre megyünk legközelebb és utánna pár nap mulva megbeszélés a dokival az eredményekröl.Ugy félünk hogy valami más bajt is találnak és késöbb kezdödik el a lombik.Majd irok ha lesz valami kérdésem,de ha elkezdjük akkor tuti lesz pár:) köszönöm szépen a segitségedet:) ha gondolod hogy van olyan dolog amit szerintem jo tudnom akkor nyugodtan megirhatod.Jo hogy egy helyre járunk,vagyis te csak jártál.Szia
2011. dec. 27. 14:34
 6/9 A kérdező kommentje:
És ti mikor mentetek kivizsgálásra?hány probálkozos honap után?Egyböl kiderült a baj?Mi 1év után mentünk vizsgálatra és sajnos csak idén nyáron derült ki pontosan a baj:(((ez nagyon szomorú hogy a dokoik miatt ennyi ideig elhuzodott,minden doki mást mondott.De itt pécsen télleg értenek hozzá,jobb jöttünk volna el rögtön ide!
2011. dec. 27. 14:38
 7/9 anonim ***** válasza:

Most néztem, hogy írtál, én meg elfelejtettem válaszolni, bocsi!

Na hogy haladtok? Gondolom a vérvételek már megvannak, mit beszéltetek a dokival, mikor kezdhettek? Kell méhtükrözés, vagy már túl is vagy rajta?

Hát mi is kb. 1 év után mentünk először, akkor kiderült, hogy a páromnak kevés a kiskatonája. Akkor elmentünk a bp-i Kaáliba. Ott elküldtek átjárhatóságira, ahol kiderült, hogy egyik petevezetékem sem átjárható. A kaális doki azt mondta, hogy amíg ki nem veszik az egyik petevezetőmet, addig még lombikra sincs esély. Valami olyat magyarázott, hogy mivel az félig van elzáródva, ezért ami ott képződik folyadék, az kimossa a megtermékenyített petesejtet a méhemből. És hogy hozzá csak akkor menjünk vissza, ha ettől a "feleslegtől" már megszabadultam. Mindezt közölte úgy, hogy kukába vele, és ráadásul még a röntgenképet sem volt hajlandó megnézni, arra alapozta, amit én mondtam, hogy az egyiken totál nem ment át a folyadék, a másiknak a feléig jutott.

Na én ebbe nem nyugodtam bele, nem akartam a műtétet, elkezdtem aviva tornázni, szóval teltek a hónapok, és most júliusban döntöttük el, hogy elmegyünk Pécsre, hátha ott nem ez lesz a vélemény, és szerencsére minden jól alakult :)

És ezek szerint a kaális dokinak nem volt igaza, mert bizony az első lombik sikerült :D

2012. febr. 7. 08:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi minden rendben volt a méhtükrözésen.Holnap lesz a petesejtleszívás :) 6db tüszőt látnak..örülünk is a Férjemmel meg félünk is..
2012. márc. 19. 15:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Naaa, akkor igencsak jól haladtok! Sok sikert holnapra, szép érett sejteket kívánok, és hogy minél többen megtermékenyüljenek, aztán befeküdjenek az ágyikójukba :)

Mi is így voltunk, hogy féltünk is, hogy minden rendben legyen a leszíváskor, aztán ugye hányan esnek szerelembe, hány beültethető lesz, de hinni kell benne, minden jól fog alakulni!

Majd írj a fejleményekről, kíváncsi vagyok, és még egyszer sok sikert!

2012. márc. 19. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!