Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek a magyar nők kb....

Szerintetek a magyar nők kb. hány százaléka tud csak többszöri (kb.6 hó-tól több év) próbálkozásra teherbe esni?

Figyelt kérdés

Gyakran látni és hallani itt is, máshol is, hogy mióta próbálkoznak, ovulációs naptárral, mindenféle "trükkel", de még mindig nem sikerült..

Gondolom ezen nők nagy része 30 elmúlt már. Csak érdeklődöm, nem akarok senkit sem elkeseríteni!

2012. jan. 7. 11:59
 1/5 anonim ***** válasza:
sajnos, egyre több. De ez nem csak a magyarokra vonatkozik. Viszont vannak népcsoportok, amelyeket ez a probléma egyáltalán nem érint.
2012. jan. 7. 12:11
 2/5 anonim ***** válasza:
a baráti körömben 4-en vagyunk. :(
2012. jan. 7. 12:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nekünk 3. hónapra sikerült mind a kétszer, 29 éves voltam az első teherbeeséskor és 30 évesen szültem, 31 vagyok most és 32 leszek a 2. baba születésekor.
2012. jan. 7. 15:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Ja, és mi nem naptáraztunk, hőmérőztünk, "csak" együtt voltunk, nem volt nagyon kihegyezve az együttlét arra, hogy teherbe essek. Jön, ha jönni akar alapon voltunk.
2012. jan. 7. 15:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Az első gyerekvállalás kitolódása csak egyik oka a nehezebb teherbeesésnek, számos más tényező is van, sokat nem is sikerült még pontosan azonosítani, hogyan is hat (stressz, túlpörgetett élet, környezetszennyezés, genetikailag módosított élelmiszerek, mesterséges adalékanyagok, túlzott urbanizáció... stb.).

35 év felett azért erőteljesebben csökken a termékenység, de ma egyébként is 29-30 év körül van Mo-on az első gyerekvállalás. És ez az átlag, tehát ebben ugyanúgy benne vannak a 16-18 évesen teherbe esettek is!

Nekem azt mondta az orvosom, hogy most már minden 5.párnál van valami probléma, és 25%-ban a nőnél, 25%-ban a férfinél, 50%-ban mindkettőnél van valami gond.

Nekem van olyan 40 körüli ismerősöm, 2 is, akik 2-3 hónapon belül teherbe estek első babábal, ugyanakkor ismerek olyan huszonévest, aki évek óta sikertelenül próbálkozik, többedik lombiknál tartanak, és nem a férjénél van a gond.

2012. jan. 7. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!