Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lanyok, milyen terhesvitamint...

Lanyok, milyen terhesvitamint szednek a nok Magyarorszagon?

Figyelt kérdés

Kovetkezo honapban megyek Magyarorszagra. Szeretnek venni terhessegi vitamint, amit mar a terhesseg elott lehet szedni. Melyiket vegyem? Nagy lesz tole a baba? Hizni fogok?

(nalunk nem szednek tehesen a nok vitamint)

2012. jan. 4. 08:09
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
16%
Nálatok csinálják jól. Ez csak divat lett mostanában. Régen sem szedtek a nők semmit. Terhesen is csak akkor,ha a vészes vitaminhiányuk volt. A "mű" vitaminoknak mellékhatásai is vannak.
2012. jan. 4. 08:15
 2/21 anonim ***** válasza:

Gravida, Elevit, Cemibion, Hipp Napatl... vagy egy tucat még ezen kívül.

Hol élsz?

2012. jan. 4. 08:20
 3/21 anonim ***** válasza:

Hízni nem fogsz, a komplex vitamin készítmények (a benne lévő B vitaminok miatt elsősorban) növelhetik az étvágyat (na meg a terhesség is:) emiatt fordulhat elő, hogy hízik valaki, tehát nem a vitamintól, hanem attól mert többet eszik!

Leírom az én tapasztalatomat:

- ELEVIT (100 DB/DOBOZ 6.200 Ft kb.), nekem erős hányingerem volt tőle, pedig nem is voltam akkor még terhes amikor szedtem+ székrekedést csinált

- FEMIBION 800 FOLSAV, a terhesség 13. hetéig (30 DB/DOBOZ, 3.300 Ft kb). Nekem ezt a dokim javasolta, ezt szedtem a terhesség 13. hetéig, nagyon jó volt

- FEMIBION 400 FOLSAV METAFOLIN, a terhesség 13. hetétől (60 DB/ doboz, 5.500 Ft kb) és ezzel folytattam kb. a 20. terhességi hétig

- EUROVIT magzatvédő vitamin (60 DB/DOBOZ, 2.700 Ft kb). A terhesség vége felé és szoptatás alatt már ezt szedtem, mivel jóval olcsóbb mint a többi vitamin és a célnak ez is tökéletesen megfelel!

- LADEEVIT terhesvitamin (30 DB/DOBOZ, 3.400 Ft kb). Ilyet is szedtem néha, volt, hogy a férjem ilyet hozott a patikából, ez is teljesen jó volt

- van még a GRAVIDA vitamin (30 DB/DOBOZ, 2.200 Ft kb) ezt én nem szedtem csak a barátnőm, de neki szörnyű hányingere volt tőle így én kis sem próbáltam

2012. jan. 4. 08:25
 4/21 anonim ***** válasza:
Én Femibion 800-at szedek. Nekem a dokim ezt javasolta, a folsav miatt. Mert Mo-n a nők nem jutnak elég folsavhoz. De amerikaban pl. a lisztet folsavazzák, így ott nem kell vitamin. Mellette magneb6-ot és C vitamint szedek.
2012. jan. 4. 08:30
 5/21 anonim ***** válasza:

3. válaszoló vagyok!

Elsőnek üzenném, hogy régen valóban nem szedtek ilyen készítményeket, DE!!! Akkor még nem volt ennyire szennyezett a víz és a levegő és ennyire génmódosított, káros élelmiszer! Illetve igen sok gyerek született fejlődési rendellenességgel, vagy halt meg szülés után, és nagyon nagyon sok nő elvetélt, vagy halott/ tor babát szült, csak erről mi nem nagyon tudunk...

Nagymamám rengeteget mesélt nekem erről, szörnyű dolgok voltak ám abban az időben is, nem voltak gyógyszerek, védőoltások, de annál több halva született és beteg gyerek volt. Csak akkor erről nem beszélt senki, tabu volt.

Én azt mondom, hogy igenis tegyen meg a leendő anyuk mindent a születendő gyermeke érdekében, bizonyított tény, hogy a folsav vagy a b12 vitamin hiánya a szervezete micsoda károkat okoz(hat) a babának. Sajnos manapság már nem lehet a táplálkozással fedezni minden vitamin és ásványianyag szükségletet.

Bocs az offért

2012. jan. 4. 08:30
 6/21 anonim ***** válasza:
Én sem élek MO-n, és én sem szedek vitamint, sőt, az orvosom kifejezettem azt mondta, hogy ne szedjek, csak táplálkozzak kiegyensúlyozottan és szedjek folsavat. Az első laboreredmények alapján vasat is adott, nem volt hiányom, csak az alsó limithez voltam közel. De azt sokáig nem bírtam szedni, az íze miatt. Most már lenyelem, szopogatás nélkül. Fúj, hánynék tőle ha érezném az ízét.
2012. jan. 4. 08:35
 7/21 anonim ***** válasza:
Én is Femibiont szedtem, szintén orvosi tanácsra. Nem volt nagyobb étvágyam, székrekedésem (mint az elevittől), és bár elég húzós az ára (főleg, ami a 13-ik héttől van), nagyon jó! Én szoptatás alatt, az első 3 hónapban is szedtem, és bár még mindig szoptatok (17 hónapos), most már elég szerintem a sok gyümölcs, zöldség. A baba nem lesz nagyobb tőle, és a kismamák nem magától a vitamintól híznak, hanem a B vitamin miatt fellépő éhség miatt...
2012. jan. 4. 08:37
 8/21 anonim ***** válasza:
73%

Kedves első, még régebben áram sem volt, ennek ellenére is elvoltak az őseink. Mégsem jut eszébe senkinek, hogy ne használja, pedig vannak hátulütői. :)

Egyébként a mai és a régebbi életmód nem vethető össze, sem étkezési, sem egyéb életviteli szempontból. (És mit nevezünk régebbinek? Édesanyám, és párom édesanyja is szedtek már terhesvitaminokat a 70-es évek végén, 80-as elején...)

Magyarországon a folsav ill. jód hiány abszolút általános, és terhesség alatt amúgy is megnő a vitaminszükséglet. És nem, nem mind fedezhető a táplálkozással. Nem szeretem a gyógyszergyártók, gyógyszerek, és orvosok boszorkányüldözését, nagyon káros tud lenni. Természetesen, a gyógyszeripar üzlet, az orvos lehet, hogy azért ajánlja az elevitet, és nem a femibiont, mert neki ez lett kiadva. Ez a megnövekedett vitaminszükségleten ill. a nyomelemek hiányán, és a túlhajszolt életmódon nem változtat semmit. A terhesvitaminok jó dolgok, a mamának is, és a babának is. Semmilyen gondot nem okoznak.

2012. jan. 4. 08:41
 9/21 anonim ***** válasza:
Ja, és egyébként a Femibiont javaslom, a 12. hétig a 800-ast, utána a 400-ast DHA-val. Nagyon jó, fel is szívódik, kicsit "okosabb" vitamin a többinél. Az ára borsos, de abszolút megéri. :) Hízni egy vitamintablettától nem fogsz, az étvágyadat növelheti, onnantól önkontroll kérdése. A baba súly és a terhesvitamin között a közvélekedéssel szemben semmi összefüggés. Előző voltam, 21 hkm :))
2012. jan. 4. 08:44
 10/21 anonim ***** válasza:

Garvida

A magyarországi víz adatok és étkezési szokások alapján összeállított magzatvédő vitamin. Én ezt szedem közel hat hónapja és nekem nagyon sokat segített (az alap funkció mellett a hajhullásom megállt, a bőrömet rendbe tette és nem vagyok fáradékony). Ha valakinek erős a napi 1, kétnaponta is lehet szedni, de ez speciálisan az itt élők számára készült.

2012. jan. 4. 09:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!