Röntgenvizsgálat után mennyit vártatok a teherbeeséssel?
Hm?
Nyugodtan próbálkozzatok.
Amúgy midet röntgenezték?
Van, hogy kora terhesen röntgeneznek valakit (barátnőm tüdőszűrésen volt, úgy, hogy még nem tudta hogy babát vár), és semmi baja nem lett a babának.
Szükség esetén pl. végtagokat terhesen is röntgeneznek. Vagy fogat. Hiszen az ólomkötény véd...
Én tüdőszűrésen voltam. Nekem azt mondta a doki, hogy a már megfogant petesejtre jelenthet veszélyt a Röntgensugár , emiatt károsodhat vagy el is halhat. Azt mondta, hogy akár rögtön is próbálkozhatunk.
Én is megvártam egy mensit. A biztonság kedvéért...
Akkor viszont előbb megvárnám az eredményt. De nem a röntgen miatt...
második
Engem röntgenezni kellett 11 hetes terhesen, mert eltörtem a combcsontom. Műtöttek is, az operáció alatt ugye végig röntgennel nézték a csontokat, úgyhogy kaptam sugárzást rendesen. Az orvos azt mondta, hogy akkor lenne baja a babának, ha mondjuk a terhesség alatt végig napi 10szer röntgeneznék direktben a hasamat.
A röntgen miatt nem kell várnotok a babával, ennyitől biztos nem lesz baja, pláne, hogy akkor még meg sem fogant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!