Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mi a velemenyetek ezekrol a...

Mi a velemenyetek ezekrol a laboreredmenyekrol?

Figyelt kérdés
TSH 2.28! PROLAKTIN 21.90! CORTIZOL 25.10! PROGESZTERON 0.93! FSH 3.80! LH 7.30! A Tesztoszteron is jo,de meg azt nem vettem ki,csak telefonon erdeklodtem hogy ha megjott e az eredmenyem,es azt mondtak hogy igen,es hogy az is rendben van,csak meg nem tudom hogy mennyi.A progeszteron nagyon kicsi,szoval most nem tudom hogy ez azt jelenti hogy csak ebben a honapban,nem volt peteeresem,vagy nincs is egyaltalan? a progeszteron helyre hozasara van valami gyogyszer? nagyon el vagyok keseredve!!
2011. dec. 16. 12:10
 1/8 A kérdező kommentje:
elfelejtettem megirni hogy a ciklus 19-ik napjan voltak csinalva.
2011. dec. 16. 12:12
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

TSH a normál határértéken belül van, de csak akkor ha NEM akarsz babót. A TSH szintnek 2 alatt kell lenni hogy sikerüljön. Ne nőgyógyászt, ne háziorvost, kifejezetten egy endokrinológust keress fel.

Elhúzódo ciklusok, vagy volt vagy nem peteérésem. Kaptam clostyt, 3x3 hónapig, de egyik doki sem vette észre, sőt nem is kérdezte mi van a pajzsmirigyemmel, csak így stimulálták a petefészkeimet, miközben ígyse-úgyse estem volna teherbe a TSH miatt

Teljesen véletlen derült ki nálam is hogy ez a baj, kaptam rá gyógyszert, három hónap mulva jött a fiam :)

2011. dec. 16. 12:32
 3/8 A kérdező kommentje:
de hiszen en babat szeretnek! de akkor miert mondtak a laborban hogy a tsh rendben van! akkor igy mar nem lehet babam? es te milyen kezelest kaptal?
2011. dec. 16. 12:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Dehogynem lehet!

Az endokrinológusom mesélte, hogy volt olyan paciense aki 4-es TSH-val esett teherbe, és sikerült is kihordani.

Igen, sajna nekem is mindig azt mondták hogy jók az eredményeim, a TSH is jó....bla bla bla....

Érdemes felkeresni egy endokrinológust, mondjuk én magánhoz mentem mert hónapokig kell várni egy SZTK-s rendelésre, meg ott nem is igazán foglalkoznak velünk.

Euthyrox nevű tablettát kaptam, ez helyrehozta a TSH-t. Még mindig szedem, szerintem életem végéig....

Egyéb tuneted van-e? Szívdobogás hevesen, mellkasi szúrás érzés, negatív gondolatok, pánikrohamszerű rosszullétek,állandó letargia érzés, hízás, reggel bedagadt szemek, repedezett köröm, száraz bőr, libidó csökkenés........ mindig ezeket kérdezi tőlem a dokim...

2011. dec. 16. 13:01
 5/8 anonim ***** válasza:

ja meg persze a rendszertelen össze-vissza ciklust is idesorolnám!!!!

Mióta szedem a gyógyszert, beállt 31-32 naposra, előtte sose tudtam mikor jön meg, vagy volt-e valami peteérés....

2011. dec. 16. 13:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Bocsi, megint én. Gombocérzés a torokban?

Egyébként azért mondják hogy jó a TSH-d, mert a "nagy könyv" szerint valóban a határértékbe van, és az a szomorú hogy sok nőgyógyász nem foglalkozik ezzel. Jó jó, ennyi, csak nyugodjunk meg......

Mi 6 évig vártunk a babára, és 4 vetélésem volt mielőtt sikerült volna.

Mióta próbálkoztok? Ovu tesztet szoktál használni? Hőmérségleti görbét vezetsz?

Nyugodtan írj privit ha gondolod.

2011. dec. 16. 13:06
 7/8 A kérdező kommentje:
nagyon szepen koszonom a valaszodat! hat ram a heves sziv dobbanas ervenyes,mert van amikor 120 is a pulzusom! de csak azt nem ertem hogy akkor ha meg is hatarom belul van,akkor miert nem esem mar 1,5 eve teherbe?lehet hogy valami gyogyszert fogok en ia kapni,aztan minden helyre jon,es jon majd a baba! amugy a progeszteron novelesere van valami gyogyszer?
2011. dec. 16. 14:45
 8/8 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Azért vagy határon belül, mert ezt a határt úgy határozták meg, hogy vették az egész népesség átlagát. Csakhogy ebben az átlagban benne van mindenféle korú és nemű emberke. Ha csak a szülőképes korban lévő egészséges nők TSH-ját vették volna alapul, akkor bizony már határértéken kívül lennél. A teherbe eséshez 2 alatt kell lennie a TSH-nak, de 1 körüli érték az ideális. Vannak olyan szerencsések, akiknek sikerül magasabb TSH-val, de az elég ritka.

2011. dec. 16. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!