A hőgörbe vezetésével kapcsolatos tudnivalókról kérdeznék?
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.Most szántam el magam arra,hogy elkezdjek hőgörbét vezetni a ciklus.hu-n,de vannak kérdések bennem amik nem tiszták számomra.Az érthető.hogy miért kell felkelés előtt mérni a hőt,viszont nem értem, miért pont szájban,vagy hüvelyben jó a mért érték,és miért nem jó hónaljban????Mikor kell elkezdeni a mérést?Menses alatt...vagy után???Mikor a legjobb együtt lenni a párunkal?Amikor picit megemelkedett a hő?
Kérlek szépen titeket.ha tudtok segítsetek!
Köszönöm szépen!
Hónaljban nem lenne pontos az érték, csak szájban vagy hüvelyben.
Menses első napjától kell mérni, mindennap egy időpontban, ki se szabad kelni az ágyból.
A legjobb a higanyos hőmérő.
Van egy alap ébredési hőd, a saját példámat írom, nekem ebbe a hónapba 36.4 volt. A 14. ciklusnapon csökkent előbb 0,2, azaz 36,2 lett, másnap pedig 36,6.
Mindkét napon együtt voltunk, és a 36,6 érték óta a hőm mindíg az alaphő felett van kb. 36,6-36,8 innen tudom hogy már megtörtént az ovuláció. ( ovulációkor legalább 0,2 emelkedik a hő és fenn is marad utána)
Ha a hőmérséklet fenn marad az alaphő felett és nem jön meg a mensi akkor terhesség áll fenn.
Belinkelek egy oldalt ahol sok infót találsz a görbe értelmezéséről, és példagörbék is vannak.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!