Lehetnek súlyos mellékhatásai/következményei ha évekig fogamzásgátlót szedek? Eddig még sosem szedtem de lehet el fogom kezdeni. Csak kicsit félek.. Kinek mi a tapasztalata ezen a téren?
Szia!
Én kb. 2 évig szedtem. Persze,elméletileg az a "hozzáállás" , hogy ez nem okozhat gondot; már nagyon kevés benne a hormon, hogy "bezavarja" a hormonháztartást, megbízható és... sorolhatnám. De mint minden szintetikus dolognak, ennek is vannak hátrányai! a legtöbb nődoki figyelmeztet, hogy úgy 3-4 év után jó egy kis szünetet tartani, mert okozhat galibákat. (pl. ciszta kialakulása , ha abbahagyod a szedését menstruációs zavarokat okozhat stb. ) Emellett tényleg védelmet ad, és "beszabályozza" a ciklust.
Tehát nem teszel vele rosszat, ha használod, de a "pihentetésre" érdemes figyelni!
Én 3 éve hagytam abba, 5 évig szedtem, volt benne megszakítás is. Aztán volt egy vesekövem (nem a fogamzásgátló miatt) és akkor megnézték a májamat, vesémet, és mondta a doki, hogy bizony nagyon meglátszik a fogamzásgátló a májamon. Pedig alacsony hormontartalmút szedtem.
Nem mindenki szervezete bírja ugyanúgy, a doki meg tudja mondani, hogy neked melyik lenne a legjobb.
Az orvosok szeretnek csak a pozitív hatásairól beszélni.
A negatívat valahogy elfelejtik. Mosatnában szokás lett a tabletta. Nem ésszerű alapokon nyugszik, ha felírják, hanem mert szokás = praktikus, stb.
Csak utána, mi vár a nőre, azt nem mondja senki...
Én 8 hónapig szedtem, ráadásul gyengét, Yasminelle-t. Az abbahagyás után 10 hónapig nem mensiztem!! Babát szerettünk volna... Gondolhatod, milyen nőnek éreztem magam. Minden orvostól csak azt a választ kaptam (3-nál jártam), hogy vannak nők, akiknek így reagál a szervezetük az abbahagyásra. Éppen csak azt nem mondták, hogy vannak nők, akik a fogi után "alvó" petefészkekkel és agyalapi miriggyel közlekednek, gyakorlatilag meddők!
Egy homeopátiás bogyóra rátaláltam, és sikerült 11 hónap után egy 21 napos barnázós, nem piros mensit produkálnom végre. A köv. hónapban sikerült a baba.
9 hetesen elvetéltem.
Kiderült, hogy a pajzsmirigyem alulműködik. Hogy azt mi okozta? Antitestek keletkeztek az immunrendszeremben, mivel a fogi abbahagyása hormonális megterhelés a szervezetnek, így reagált! Ugyanez előfordulhat szülés után, ott is hirtelen hormonleesés van. A lényeg, hogy emiatt begyulladt a pajzsmirigyem, saját maga ellen termel anyagot, és felemészti önmagát. Egész életemben pótló gyógyszert szedhetek rá, és minden autoimmun betegségre hajlamos lettem így . (cukorbetegség, chron-betegség, és több krónikus betegség)
Amíg nem állítják be az értéket jóra, ami 1-2 évet is igénybe vehet, addig nem eshetek teherbe, mert újra elvetélnék.
Jah, és 12 kiló feljött, mióta alulműködik a p.mirigyem, és ezt csak jó értékkel tudom majd leadni.
Ez az én példám. Van, aki így jár. Tény, hogy kevesebben, de ilyen igenis van, és jogot van, hogy tudd.
Felelősségteljes döntést! A félelmed nem alaptalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!