Hamar teherbe esem? A tableta abba hagyasa utan mennyi idonek kell eltelnie hogy terhes legyek? Meg kell varni az elso menzeszt?
Tabletta utan javasolni szoktak bizonyos turelmi idot. Azert nem irom, hogy mennyit, mert hallottam mar egy honapot is, de a baratnom dokija minimum harom honapot javasolt. Meg olyan orvossal is beszeltem mar, aki azt mondta, hogy ezek a mai fogamzasgatlok gyengek, akar elso honapban is johetne a baba, mert nem lenne baj. Vegulis sokan esnek eveken at tarto fogamzasgatlo szedes mellett is teherbe es egeszseges babakat szulnek.
En huvelygyurut hasznaltam, ez is hormonalis, de gyengebb, mint a tabletta, maskepp hat, nem megy at az egesz szervezeten. Erre az en dokim azt mondta, hogy nem kell varnunk. Mondjuk igy is ot honappal kesobb estem teherbe.
Szia. Vannak tabik, amelyek után nem kell várni, és vannak, amelyek után 1-2 hónapot érdemes.
Azt kell mondanom látatlanban, hogy az orvosod enyhén szólva nincs a helyzet magaslatán, ha 6 hónapra biztat benneteket.
Kérd ki más nőgyógyász véleményét is, de úgy, hogy LÁSSON téged, azaz nézze meg a nyálkahártyád vastagságát, a peteérésed minőségét az első napokban. Ez összevetve egy 3. napi vérvétellel mindenre választ ad majd, nagyon valószínű, hogy az ablakon dobnátok ki ezt a 6 hónapot.
De évekig fogigátló szedése után egy normális doki nem a levgőbe riogat 6 hónappal, hanem "átnézi" a testedet.
Kívánom, legyen minden rendben! :)
(Lesz!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!