Meddig lehet alkoholt fogyasztani? Honnan is számoljuk a heteket?
Okt 16-án volt utóljára mensim,kb 30 napos ciklusaim vannak.Ha 16-tól számolom akkor most vagyok az 5. héten.Tudom,h később volt pé (5-6án) és együtt is voltunk.Egy nagyon nagyon halvány pozi tesztem van,amit 17-én csináltam.Azt olvastam,hogy a fogantatástól számított 1 hónapon belül nem ártalmas a magzatra semmi,mert ez után alakul ki a szíve a 6.héten.Szóval dec 6-ig elvileg nem ártok neki vele,de a mensi szerint számítva akkor már a 8.héten leszek,mert később volt pé.Akkor hogy is van ez?
22-én hivatalos vagyok egy szülinapra.Ihatok még akkor?Nem akarom még senkinek megmondani a terhességet,mert a legutóbbit szétkürtöltem örömömben,erre elvesztettem.Ha nem fogok inni semmit,rögtön rá fognak jönni és nem akarom,hogy megint csalódjak és hogy ők is.Már akkor is gyanakodva néztek rám,mikor abbahagytam a dohányzást...
megint én vagyok!
a fogantatás +két hét.
tehát ha 3 hete fogant, akkor 5 hetes terhes vagy, és a szív dobogásáig még van 1 heted!
de mért lovagolsz ezen?
a többi szerve az nem fontos?
például, hogy ne nyitott gerincű legyen?
az már eldőlt ezen a héten akkor!
szóval a lényeg, hogy egészségesen éljél!
ezt még lehagytam!
Nem lovagolok semmin.Sajnálom,hogy megharagudtál azért mert számomra nem volt kieléágítő a válaszod mert nem válaszoltál,hanem engem bíráltál,holott semmit nem tudsz rólam.33 évesen 3 csodás gyermek anyukája vagyok,sosem ártanék nekik,mint a bennem fejlődő magzatnak sem.Amit pedig olvastam:
Amit a fogantatás utáni 1 hónapban csinálunk (gyógyszerszedés, ivás, cigi stb.) nem igazán számít a babának, tehát nem gond, ha iszunk egy pohár pezsgőt, és másnap kiderül, hogy babát hordunk a szívünk alatt, vagy ha fájdalomcsillapítót veszünk be.
A rizikós időszak a 6-12 hét között van, amikor a baba legfontosabb szervei fejlődnek, ilyenkor okozhat gondot a nem megfelelő gyógyszerek szedése, illetve az alkohol.
szia, én nem bíráltalak!!!
összekevertél az elsőkkel!
ezzel együtt én válaszolgattam neked utolsó 3 alkalommal!
ha lepontoztál más miatt, akkor köszi!
Nem értem mi értelme van veszekedni...
A kérdező feltett egy kérdést, amire szeretne normális válaszokat kapni, és nem kioktatást.
Én már írtam 2-szer. Mint ahogy az első írásomban is szerepelt, igen kérdező, igazad van az első 6 hétben nincsenek hatással az embrióra külső tényezők. Ezt az ORVOSOMTÓL tudom, aki egy nagy szaktekintélynek örvendő, elismert és az országban az egyik legjobb nőgyógyász főorvos. Emellett egyetemen is tanít.
1-2 pohártól semmi baja nem lesz a babádnak! És nem értem azokat akik itt riogatnak, csak azért mert szerintük így-úgy.. stb.
Egy orvosi vélemény azért szerintem többet ér.
Nagyon drukkolok értetek és minden jót kívánok neked és a babócának is!
Egy max. két pohártól még később sem lesz baja. Főleg,hogy nem minden nap iszol.
Én pl. 35 hetes vagyok és eddig elég sokat keményedtem. Most már kevesebbet, de a magnéziumot meg csökkentenem kellett. Mondta a dokim,hogy ha jobban keményednék, nyugodtan igyak meg egy pohár bort.
Gondolom ha annyira káros lenne, akkor orvos ilyet nem mondana!
A mérték számít!
Oké, kis off, bocsánat érte!
Én azon parázok,hogy kb a beágyazódásomnál lehetett, pontosan nem tudjuk...
de nem tudtam a terhességemről, mert kizárták, hogy legyen baba...
a légyeg, hogy akkor kaptam reumatikus durva fájdalmamra injekciót, meg aflamin tablettát, amit nem lehet szedni terhesség alatt.
nagyon parázok emiatt!
Szerintetek ártott valamit a gyereknek?
Köszi ha válaszoltok
"Ha már a 3 gyereked van,akkor tudnod kéne hogy árt vagy nem árt nem?"
Hát nem tudom,mert azt min a 3-at tudattam mkivel és +maradtak,1 kortyot sem ittam utána...De miután elvetéltem,nem akarom,h kitudódjon...Ja,és ez valóban egy újabb ok volt,h lepontozhassalak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!