Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Meddig lehet alkoholt fogyaszt...

Meddig lehet alkoholt fogyasztani? Honnan is számoljuk a heteket?

Figyelt kérdés

Okt 16-án volt utóljára mensim,kb 30 napos ciklusaim vannak.Ha 16-tól számolom akkor most vagyok az 5. héten.Tudom,h később volt pé (5-6án) és együtt is voltunk.Egy nagyon nagyon halvány pozi tesztem van,amit 17-én csináltam.Azt olvastam,hogy a fogantatástól számított 1 hónapon belül nem ártalmas a magzatra semmi,mert ez után alakul ki a szíve a 6.héten.Szóval dec 6-ig elvileg nem ártok neki vele,de a mensi szerint számítva akkor már a 8.héten leszek,mert később volt pé.Akkor hogy is van ez?

22-én hivatalos vagyok egy szülinapra.Ihatok még akkor?Nem akarom még senkinek megmondani a terhességet,mert a legutóbbit szétkürtöltem örömömben,erre elvesztettem.Ha nem fogok inni semmit,rögtön rá fognak jönni és nem akarom,hogy megint csalódjak és hogy ők is.Már akkor is gyanakodva néztek rám,mikor abbahagytam a dohányzást...

2011. nov. 19. 13:11
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
20%

Nem ártalmas a magzatra semmi?Hát szerintem ez hülyeség.Én biztos nem innék.De te tudod neked mi a fontosabb,a babád vagy az hogy esetleg rájönnek.

A másik meg ha elmegy a baba az biztos hogy nem attól van mert korán elmondtad.Nekem se ment el,pedig én is elmondtam.

2011. nov. 19. 13:17
 2/19 A kérdező kommentje:

De utálom,h itt mindig magyarázkodni kell...

Orvos válaszol rovatban olvastam,ahol orvos válaszol.Nem azt mondtam,h le akarom inni magam a sárga földig!!!A párom nővérének lesz a 37. szülinapja és hozzájuk mennénk családi buliba.Nem részegeskedős buli,hanem kibontanak 1-2 pezsgőt.És nem azt írtam,h azért ment el mert elmondtam,hanem azt,h elment.De előtte az egész falu tudott róla.Nem volt elég szörnyű a fájdalmam,még mesélni kellett úton útfélen mi is történt.A családtagok sajnálkozó tekinteteiről és vígaasztalásáról ne is beszéljünk.Túl akartam lenni rajta,de miattuk nem sikerült hónapokig...És tudom,h mindjárt rájönnének,ha nem fogadok el egy pohár italt...

2011. nov. 19. 13:25
 3/19 anonim ***** válasza:

Nekem a dokim azt mondta az első 6 hétben nem tud ártani az embriónak semmi, ez csak téveszme. Nekem mondjuk vérnyomásos gyógyszer mellékhatása miatt mondta. Viszont a 6. hét után már igen, árt sokminden.

De az tény, hogy én ennek ellenére sem kockáztatnék. Mond azt hogy fájt nagyon egséz nap a fejed, bevettél egy bivalyerős fájdalomcsillapítót és nem ihatsz rá alkoholt.

2011. nov. 19. 13:26
 4/19 anonim ***** válasza:
66%

Előző vagyok!

Figyu, ha megiszol 1-2 pohárral abból baj nem lesz. De ne részegedj le :-)

2011. nov. 19. 13:28
 5/19 anonim ***** válasza:
20%

Első vagyok!

Azt csinálsz amit akarsz.Te dolgod.De én akkor se kockáztatnék,főleg hogy pontosan azt se tudod hány hetes vagy/leszel.De ha az orvos azt írta hogy nyugodtan igyál akkor igyál.Sajnálom ha nem volt hasznos a válaszom.

2011. nov. 19. 13:35
 6/19 A kérdező kommentje:
Eszembe sem jutna!!!Nekem is nagyon fontos,h ez a terhességem megmaradjon,főleg az előző után!De amikor a cigit is leraktam,mindenki izgatottan kérdezgette,h csak nem összejött a baba?Én meg azt mondtam h nem.Legszívesebben megint telekürtölném a világot,h gyermeket várok,de inkább nem teszem.Meg most pont jókor sikerült,mert decemberig nem fog látszódni és azt hiszem ennél jobb karácsonyi ajándékot nem is kaphatna a családom.Csak az kell,hogy minden rendben legyen addig.Akkor ez a hetezős dolog hogy is van az én esetemben?
2011. nov. 19. 13:35
 7/19 anonim ***** válasza:
64%
nyugodtan igyál egy pohár bort. czeizel endre műsorában is azt mondta a nőgyógyász, h néha 1 pohárka bor egyáltalán nem árt!
2011. nov. 19. 13:38
 8/19 A kérdező kommentje:

Mindig vannak olyanok akik nem hasznos választ adnak...

Ha 28 napos ciklust nézünk a 14.napon van pé,tehát ezek szerint a fogantatástól számított 4.hét végére dobog a szíve,mert akkor 6 hetes a terhesség.Szóval én elvileg az 5. héten vagyok és a jövő héten alakulna ki a szíve,de mivel a ciklusom nem 28 napos és pé sem középtájon volt,hanem később és 6-án fogant akkor a szíve 28-04 ig tartó héten alakul ki.Nem azt nem tudom hány hetes vagyok,hanem h akkor hogy számoljak.Tudom mikor fogant,tudom hány napos szinte órára pontosan.

2011. nov. 19. 13:41
 9/19 anonim ***** válasza:

Szerintem:

Az első 12 hét a legfontosabb fejlődési szempontból!

Ez tuti!

Ilyenkor minden gyógyszer, alkohol, cigi stb... hatványozottan ártalmas!

Én azt javasolnám neked, hogy ne nagyon igyál, vagy csak színleld! Belekortyolsz, visszatolod nyelveddel....

ÁÁÁÁÁÁÁÁ tudom ciki, de mit lehet tenni, ha nem akarod, hogy gyanakodjanak!

Vagy mond azt, hogy gyomorfájdalmaid vannak, és nem mersz inni, mert attól csak rosszabb! Mondd ezt az első koccintás után!

Ügyes vagy, megtudod oldani :)

2011. nov. 19. 13:50
 10/19 A kérdező kommentje:
Úgy látom van itt olyan aki értette a kérdést.Feltehettem volna úgy is a kérdést,hogy vissza kell-e utasítanom teljes mértékben ill. megihatok e egy pohárral...Köszi a válaszokat :)
2011. nov. 19. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!