Tele vagyok cisztákkal (azt hiszem csokoládéciszta), de babát szeretnénk! Mi ilyenkor a teendő?
Ha sok kis cisztád van, akkor az inkább PCOS.Arról nem tudok írni, de a csokoládécisztáról igen.
Nekem egy 3cm-essel kezdődött, majd növögetett, és mikor szóba került a babatéma, akkor mondta a dokim, hogy ezt előbb kiveszi, és ne is próbálkozzunk. 8cm-es volt, mikor műtöttek,rá 3 hónapra már voltak poz. tesztjeim, de megjött, majd 2 hónapra rá megfogant a kisfiam. Nem volt nehéz teherbeesni, szerencsére.
Én nem tudom, hogy miért mondta a dokit, hogy várj egy évet. Biztos, hogy csokoládéciszta? Nekem ez így furcsa.
Szerinem is inkább PCOS! Azért mondhatta a dokid, hogy ne egyél édességet, mert a magas inzulinszint a vérben megakadályozza a peteérést. Erre utal, hogy nincs menzeszed és sok cisztád is van. Ne várj egy évet!!! Kérj vérvételt és inzulinrezisztencia vizsgálatot, endokrinológushoz is jelentkezz be! Ne hagyd magad lerázni, mert akkor évekig várhatsz a babára!
Nekem a metformin gyógyszer segített (1 hónap után!), miután 6 évig kezelgettek össze-vissza. Azért az ovu teszteket megcsinálhatod és a szénhidrátbevitelt is csökkentheted, ezzel nem mondott rosszat a dokid.
Köszi a válaszokat!
Tényleg PCO-s jellegű a ciszta, a leleten rajta van! Utánaolvastam, szó szerint azt találtam, mint amit a doki leírt. Azóta csinálom minden nap a tesztet, eddig egy nap volt peteérés... Na majd kiderül:-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!