Spirál melett a teherbe esésnek mekkora a valószinűsége? Ha valaki úgy lesz terhes mi lesz a "babával"elveszik?
off
Mirena hormonos spirálom van és mindig aggódom,hogy mi lesz ha mégis ne adj isten....
Mert ha jól tudom,akkor mivel hormonos a spirál ,így mindenképp elveszik a babát...
Spirál mellett lettem babás elmozdult valahogy.:((
Nem kellett kivenni a spirált mert olyan helyen volt hogy nem zavarta a babát természetesen szoros ultrahang kontroll volt és szülés után pedig a dokim a belső varrások előtt(után.közben) kivette a spirált is.
A baba egészséges semmi baja időre született.
Az egy másik kérdés hogy nem volt tervezve és hetekig őrlődtünk hogy mit is csináljunk mivel kicsi a korkülönbség és ő a harmadik baba és egyáltalán nem volt tervbe véve.
Ki is vagyok fáradva rendesen most 3 picivel.
A legkisebb most 2 hónapos.
A 4.es vagyok, kérdezted még hogy mennyi a valószínűsége...hát igen csekély...csak ha az ember pont az a 2% akkor ez nem vígasztalja. Nekem is azt mondta a dokim mikor mentem hozzá a pozitiv terhesteszttel a kezemben hogy : Hát a világon egyetlen 100% os módszer létezik, ha nem élünk szexuális életet haha,,,
mondom köszi:)
Nekem se jött meg csak mikor abbahagytam a szoptatást ( 13 hónapos volt a lányom) de a következő hónapban terhes is lettem.
Így utólag gondolva lehet hogy amíg szoptattam amúgy se estem volna teherbe és a spirál valójában már akkor se védett csak még nem volt peteérésem.
De azért ez tényleg ritka ami velünk történt, nagyon kis százalékban fordul elő!
Anyukám simán megszülte a húgomat, anyósomnak el kellett vetetnie (ez volt akkor még a protokoll).
Én spirál és szoptatás mellett estem teherbe, úgy, hogy NEM mozdult el a spirál. A lehető legtávolabb tapadt meg a spiráltól, de olyan helyen, hogy a spirál eltávolításával nem okozhattak benne kárt, így nekem levették terhesen. De a doki is mondta, hogy ha nincs kapcsolat a spirál és a baba között, akkor csak akkor veszik le a spirált, ha azzal nem veszélyeztetik egy picit sem a babát. Ha kapcsolat van, akkor abortusz :(
Én kb. 8 héttel a szülés után rakattam fel, 6 hónapos koráig kizárólag szoptattam, 3, 6 és 9 hónapos korában menstruáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!