Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Segítség úgy néz ki h IR...

Segítség úgy néz ki h IR beteg vagyok ma kaptam eredményt. Mire számítsak?

Figyelt kérdés
Szóval telefonon érdeklődtem az orvosom azt mondta menjek be jövő héten mindenképp gyógyszeres kezelés kell mert nem jó az inzulin azt hiszem magas de nem mondott értékeket.Azt mondta okozhatja ez azt,hogy nem maradok terhes.Most akkor gyógyszert kapok meg gondolom diétáznom kell?Milyen diéta kell ha magas az inzulin?Segítene valaki aki hasonló helyzetben van(volt?)?Köszönöm előre is
2011. nov. 2. 20:06
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Csütörtökön mehetek csak orvoshoz annyi kérdés forog a fejemben.A diéta szempontjából mindegy h valakinek magas v. alacsony az inzulinszintje??Volt már aki így járt mennyi idő után fejti ki a hatását a gyógyszer,mennyi idő után indul be a fogyás?Sokára sikerülhet így a baba??
2011. nov. 4. 18:46
 12/14 anonim ***** válasza:

4. vagyok.

Amit én tudok az IR-ről (kb ahogy a doki leegyszerűsítette):

Az inzulin, mint hormon arra való, hogy eljuttassa a cukrot a sejtekhez. Ha cukorbeteg vagy, a hasnyálmirigyed nem termel elég inzulint. Ha IR-ed van, ez azt jelenti, hogy a sejtjeid nem igazán érzékenyek az inzulinra, és egyre több termelődik belőle, hogy a sejtek "észrevegyék". (Valahol ez a cukorbetegség ellentéte, a másik pólus)

A diétával és a gyógyszerekkel, no meg a mozgással fokozzuk a sejtek inzulinérzékenységét. Nemrég olvastam, hogy a magnéziumhiány is rontja ezt az érzékenységet.

A diétánál az lenne a cél, hogy a vércukorszint ne ugráljon, egyenletes maradjon, ezért kellenek a lassú felszívódású szénhidrátok.

Ami a babás dolgot illeti, én tavasszal kezdtem el rendesen szedni a gyógyszert és mentem diétás oktatásra (előtte 1 évig a saját fejem után diétáztam-segített, de nem volt elég), lefogytam 9 kilót augusztusban volt az első lombikunk (nem emiatt) és elsőre sikerült. A diétát azóta is tartanom kell, ahogy hallottam az IR a sárgatesteket (is) teszi tönkre, ami ugye a terhesség fenntartásához elengedhetetlen.

Így előre nem lehet megmondani, hogy kinek mikor lesznek és milyen eredményei, én nagyon szigorúan betartottam a diétát és sikerült. :)

Sok sikert kívánok neked és mielőbbi babásodást!

Ja és a méz is tiltott volt... :)

2011. nov. 4. 20:50
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat nagyon örülök h sikerült a baba mikor születik meg?nehéz a diéta külön kell majd főznöm magamnak?bocs,hogy ilyen sokat kérdezek csak türelmetlen vagyok már így 3 év után.
2011. nov. 5. 16:23
 14/14 anonim ***** válasza:

Május 5 elvileg. :)

Nem volt könnyű átállni, főleg mivel össze-vissza ettem régebben és sokat.

Szerencsére a férjem megeszi az ilyen dolgokat is, de tényleg kell főzni ebédet a melóba, mert ott, hogy miből van a kaja nagy része, nem lehet tudni. De párszor azért lehet ott is enni, pl megfőzni a köretet és megvenni a husit.

2011. nov. 6. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!