Segítség úgy néz ki h IR beteg vagyok ma kaptam eredményt. Mire számítsak?
4. vagyok.
Amit én tudok az IR-ről (kb ahogy a doki leegyszerűsítette):
Az inzulin, mint hormon arra való, hogy eljuttassa a cukrot a sejtekhez. Ha cukorbeteg vagy, a hasnyálmirigyed nem termel elég inzulint. Ha IR-ed van, ez azt jelenti, hogy a sejtjeid nem igazán érzékenyek az inzulinra, és egyre több termelődik belőle, hogy a sejtek "észrevegyék". (Valahol ez a cukorbetegség ellentéte, a másik pólus)
A diétával és a gyógyszerekkel, no meg a mozgással fokozzuk a sejtek inzulinérzékenységét. Nemrég olvastam, hogy a magnéziumhiány is rontja ezt az érzékenységet.
A diétánál az lenne a cél, hogy a vércukorszint ne ugráljon, egyenletes maradjon, ezért kellenek a lassú felszívódású szénhidrátok.
Ami a babás dolgot illeti, én tavasszal kezdtem el rendesen szedni a gyógyszert és mentem diétás oktatásra (előtte 1 évig a saját fejem után diétáztam-segített, de nem volt elég), lefogytam 9 kilót augusztusban volt az első lombikunk (nem emiatt) és elsőre sikerült. A diétát azóta is tartanom kell, ahogy hallottam az IR a sárgatesteket (is) teszi tönkre, ami ugye a terhesség fenntartásához elengedhetetlen.
Így előre nem lehet megmondani, hogy kinek mikor lesznek és milyen eredményei, én nagyon szigorúan betartottam a diétát és sikerült. :)
Sok sikert kívánok neked és mielőbbi babásodást!
Ja és a méz is tiltott volt... :)
Május 5 elvileg. :)
Nem volt könnyű átállni, főleg mivel össze-vissza ettem régebben és sokat.
Szerencsére a férjem megeszi az ilyen dolgokat is, de tényleg kell főzni ebédet a melóba, mert ott, hogy miből van a kaja nagy része, nem lehet tudni. De párszor azért lehet ott is enni, pl megfőzni a köretet és megvenni a husit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!