Inszeminációnak mi a menete? Hogyan lehet eljutni odáig?
Szia!
A legegyszerűbben úgy lehet eljutni odáig, hogy bemész egy meddőségi klinikára, és elmondod, hogy nem esel teherbe. A nődokidhoz is mehetsz, de tapasztalataim szerint, úgy tovább tart a kivizsgálás. Végigmennek a protokollon : spermavizsgálat, hormonlabor, átjárhatósági. Ha nem olyan a probléma, hogy gyógyszeresen kezelhető lenne, és a petevezetők átjárhatók, akkor máris helyben vagy, jön az inszem.
Adnak egy gyengébb hormonturbót, általában clostit, hogy kb 2-3 tüsző induljon növekedésnek. Ultrahanggal megnézik, hogy reagálsz, amikor elég nagyok a tüszők, kapsz tüszőrepesztő szurit. Kb 36 óra múlva apa leadja a kiskatonákat, és azt egy nagy fecskendővel a méhedbe juttatják. Fél óra pihi, aztán mehetsz is haza. Utána progeszteron pótlás egészen a tesztig, ha pozi, akkor tovább kell szedni, ha nega, abbahagyni.
Kb ennyi a dolog. :-)
Első vagyok!
Szerintem is menj el egy meddőségi központba!
Én is megyek..már van is időpontom!2 éve nem tudok teherbe esni én sem-closty nekem se volt jó..:-(
Szia!
Voltál petevezeték átjárhatósági vizsgálaton? Vagy csak lesz, ami lesz alapon a dokid adagolni kezdte a clostit?
Követte ultrahangon, mi történik veled?
Szia!
PCO-soknak ritkán használ a closti. :-(
Menj tovább a vizsgálatokkal, mert ha IR-es vagy, (többnyire ez van a PCO hátterében), akkor nem árt helyrehozni az inzulint, mert nem csak teherbe esni nehéz ezzel a betegséggel, hanem megtartani is a babát. Sajnos tapasztalat. :-(
Endokrinológus a hormonszakértő.
Persze, nincs kizárva, hogy így is sikerül, de sokkal jobbak az esélyek, ha az IR kezelve van, és még a ciszták sem jönnek vissza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!